Nemzetközi foci

Ancelotti válthatja Guardiolát Münchenben

Több külföldi lap állítja egymástól függetlenül, hogy a katalán tréner nem marad a Bayernnél, a Manchester City edzője lesz.

Az Independent és a Marca is cikket írt a Pep Guardiola-Bayern München kapcsolat közeli végéről: egymástól függetlenül állítja a két rangos portál, hogy Guardiola nem fogja meghosszabbítani szerződését a bajor klubnál. A Barcelonával két BL-t, a Bayernnel eddig két bajnoki címet szerző edző legutóbb elhárította a nyilatkozatot és azt mondta, a jövő héten hozza nyilvánosságra a döntését a német csapattal kapcsolatban. A sajtó szerint azonban már eldőlt, hogy nem marad Münchenben.
Az Independent azt is tudni véli, hogy helyette napjaink másik legnagyobb tekintélyű edzője érkezik a Bayern padjára: a még Guardiolánál is több Bajnokok Ligáját nyert Carlo Ancelotti. A Milannal kétszer, a Real Madriddal pedig egyszer az elitliga csúcsára érő edző – aki játékosként is többszörös BL-győztes volt – az idei évet pihenéssel tölti, miután tavaly menesztették Madridból. A lap egy „magas rangú” müncheni illetékesre hivatkozva írja, hogy Guardiola már döntött. Állítólag a hét végi, Hannover elleni bajnoki után jelenti be, marad-e vagy távozik. De a klub már felvette a kapcsolatot Ancelottival.

Az olasz tréner a lapnak a múlt héten adott interjújában azt mondta, hiányzik neki az edzői munka, az új kihívás, a 2014-es BL-győzelem után újabb trófeákra vágyik. Igaz, a Manchester Unitednél is felmerült a neve, de valószínűleg nem akarja megvárni, hogy Louis Van Gaal 2017-ig tartó szerződése lejárjon. (Ancelotti dolgozott már a Premier League-ben, annak idején bajnokságot nyert a Chalsea-vel.)
Guardiola jövője sem kérdéses, a korábban Barcelonából általa is jól ismert manchesteri sportigazgató, Tixi Beguristain, illetve a másik vezető, Ferran Soriano régi barátként tárt karokkal várják a kékebb manchesteri klubnál – persze megjegyzendő, a City jelenlegi edzőjének Manuel Pellegrininek is nemrég hosszabbították meg a szerződését. Ám Guardiola érkezése esetében ez aligha számítana. Ahogyan a pénz sem számít, ha hinni lehet a híreknek, hisz a Marca azt írja, 20 millió eurós éves fizetéssel próbálja meg maradásra bírni a katalánt a Bayern München.
Guardiola mindenesetre ebben a szezonban még triplázhat a Bayern Münchennel, hiszen a bajnokságban listavezető a csapat, a Német Kupában is áll, a Bajnokok Ligájában pedig parádés mérkőzéseket játszott ősszel. Guardiolának a legtöbbször a két eddigi BL-kudarcot vetik a szemére, hiába volt a fölényesen megnyert Bundesliga idén és tavaly. A BL elődöntőjében előbb a Real Madrid (Ancelottival a kispadon), majd a Barcelona verte el igen magabiztosan a bajorokat. Jó kérdés, milyen érzéssel köszönnének el a müncheni vezetők Pep Guardiolától, ha jövőre esetleg búcsúzóul még megnyerné a sorozatot a német csapattal…

Olvasói sztorik