Nemzetközi foci

Íme az elődöntők párosítása a Klubvilágbajnokságon

Mindkét negyeddöntőt lejátszották, kiesett a CONCACAF és az afrikai zóna bajnoka.

Kapcsolódó cikkek

Ahogy arról a Rangadó.hu is beszámolt már, Japánban zajlik a 2015-ös Klubvilágbajnokság, ahol hat konföderáció nemzetközi klubsorozatának bajnoka, valamint a házigazda ország bajnoka vesz részt a küzdelmekben.

A házigazda Sanfrecce Hiroshima Óceánia bajnokával, az új-zélandi Auckland Cityvel játszott először, 2-0-ás sikerével bejutott a negyeddöntőbe.

Vasárnap reggel aztán a két negyeddöntő is lebonyolításra került. A CONCACAF-zóna bajnoka, a Club América az ázsiai győztesse, a Gvangzsu Evergrandeval játszott (őket tavaly télen a Videoton FC 5-1-re ütötte ki felkészülési meccsen), Peralta vezető gólja után azonban a hajrában fordítani tudtak a kínaiak, így Paulinho 93. perces góljával 2-1-es győzelmet arattak és továbbjutottak.

https://www.youtube.com/watch?v=MoofgmZalV0

A másik mérkőzésen az afrikai bajnok, a Kongói DK-ból érkező TP Mazembe (amely korábban döntős is volt már a tornán, ott az Internazionalétól szenvedett vereséget) sima 3-0-ás vereséget szenvedett a Sanfreccétől.

https://www.youtube.com/watch?v=2pzwhJ-DpaE

Az elődöntőben már csatlakozik a küzdelmekhez a dél-amerikai győztes, az argentin River Plate, illetve az FC Barcelona is. A Sanfrecce a Libertadores-kupa nyertesével; az Evergrande a Bajnokok Ligája nyertesével találkozik majd.

Párosítás az elődöntőben:

Szerda 11:30 Sanfrecce Hiroshima – River Plate

Csütörtök 11:30 FC Barcelona – Gvangzsu Evergrande

Párosítás az 5. helyért:

Szerda 8:30 Club América – TP Mazembe

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik