Nemzetközi foci

Primera División: a Deportivo ellen folytatja a Barcelona

A katalánok immár 13 tétmeccs óra veretlenek.

Kapcsolódó cikkek

A címvédő és listavezető FC Barcelona a hatodik Deportivo La Coruna ellen őrizheti meg százszázalékos hazai mérlegét, és maradhat sorozatban 14. tétmérkőzésén is veretlen a spanyol bajnokság hétvégi, 15. fordulójában.

A Bajnokok Ligájában is címvédő katalán együttes a BL csoportkörének szerdai utolsó fordulójában, biztos továbbjutóként és csoportelsőként 1-1-et ért el a Bayer Leverkusen vendégeként, ezzel egymás után 13. tétmeccsén sem talált legyőzőre, és a papírforma szerint a Deportivo sem lehet képes megállítani a kiváló formában futballozó gránátvörös-kékeket.

A Barca a mostani idényben eddig megvívott hét hazai bajnokiján mindig győzött, 22 gólt szerzett, és csak ötöt kapott. Ugyanakkor a Depor idegenben valamivel jobban teljesít, mint otthon, három-három siker és döntetlen mellett csupán egyszer, Málagában kapott ki.

A Barcelona üldözői közül a messze a legkevesebb gólt kapott, a tabellán második Atlético Madrid kemény összecsapásnak néz elébe, Diego Simeone négymeccses győzelmi szériát maga mögött tudó tanítványai ugyanis az Athletic Bilbaót fogadják.

Az Atléticótól kettő, a Barcától négy ponttal lemaradva harmadik Real Madrid a forduló vasárnap esti zárómeccsén az ötödik Villarreal vendégeként lép pályára. A hazai pályán kifejezetten jól teljesítő együttes minden bizonnyal nagyobb ellenállást tanúsít majd Cristiano Ronaldóval és társaival szemben, mint a kedd esti BL-ellenfél, a svéd Malmö, amelyet a királyi gárda 8-0-ra intézett el a Santiago Bernabéuban.

A kapus Megyeri Balázst rendre második számú hálóőrként alkalmazó Getafe CF a pénteki nyitótalálkozón a 13. Real Sociedadot látja vendégül.

Primera División, 15. forduló

December 11. péntek

20.30: Getafe CF – Real Sociedad

December 12. szombat

16 óra: FC Barcelona – Deportivo La Coruna

18.15: Celta Vigo – Espanyol

18.15: Levante – Granada

20.30: Sevilla – Sporting Gijón

22.05: Las Palmas – Real Betis

December 13. vasárnap

12 óra: Rayo Vallecano – Málaga

16 óra: Eibar – Valencia CF

18.15: Atlético Madrid – Athletic Bilbao

20.30: Villarreal – Real Madrid

Az élcsoport állása:

1. FC Barcelona 34 pont

2. Atlético Madrid 32 pont

3. Real Madrid 30 pont

4. Celta Vigo 25 pont

5. Villarreal 24 pont

6. Deportivo La Coruna 22 pont

Olvasói sztorik