Nemzetközi foci

Őszi első lehet a Bayern München

Dárdai Pál csapata a Darmstadt otthonában vendégszerepel.

Kapcsolódó cikkek

A címvédő és listavezető Bayern München az újonc Ingolstadtot fogadja a német bajnokság 16. fordulójának szombati játéknapján, és egy győzelemmel vagy döntetlennel biztosíthatja őszi elsőségét, egy körrel a téli szünet előtt.

Josep Guardiola vezetőedző tanítványait a papírforma szerint nem érheti meglepetés az Allianz Arénában, ahol ebben az idényben még százszázalékosak, nyolcból nyolc sikert aratva, harminc szerzett és három kapott góllal.

A Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőbe jutott bajor együttes 43-8-as gólkülönbségével amúgy is kiemelkedik a mezőnyből, igaz, a második Borussia Dortmund is 42 találatnál jár már, védelmének teljesítménye azonban meg sem közelíti a müncheniek hatékonyságát, mivel a csapat már húsz gólt kapott.

A Dortmund csütörtökön utolsó csoportmérkőzését vívta az Európa Ligában, biztos továbbjutóként otthon, a görög PAOK ellen, de Thomas Tuchel vezetőedző már a vasárnapi, hazai bajnokira pihentetett egy-két játékost. A forduló zárómeccsén a 13. helyen szerénykedő Frankfurt látogat a Signal Iduna Parkba.

A berlini sajtóorgánumok közönségszavazásán a múlt héten az év fővárosi edzőjének választott Dárdai Pál ezúttal az újonc Darmstadt otthonában igyekszik győzelemre vezetni a Herthát. A berlini együttes mérlege vendégként ötven százalék alatti, aktuális ellenfele azonban gyengén teljesít saját stadionjában, ahol az eddigi nyolc bajnokiból csupán egyet nyert meg, négy döntetlen és három vereség mellett.

A magyar válogatott Szalai Ádámot is foglalkoztató, sereghajtó Hoffenheim szombaton hazai pályán, a 14. Hannover ellen próbálhatja megszerezni idénybeli második győzelmét, míg a szintén válogatott Stieber Zoltánt rendre a cserék közé nevező, kilencedik Hamburg a BL-nyolcaddöntőbe jutott, ötödik Wolfsburg vendége lesz.

Érdekes és izgalmas találkozót ígér még az utóbbi öt fordulóban csak egy sikert arató, nyolcadik Bayer Leverkusen és a harmadik Borussia Mönchengladbach szombat esti csatája az előbbi együttes otthonában.

Bundesliga, 16. forduló

December 11. péntek

20.30: FSV Mainz 05 – VfB Stuttgart

December 12. szombat

15.30: Bayern München – Ingolstadt

15.30: Darmstadt – Hertha BSC

15.30: 1899 Hoffenheim – Hannover 96

15.30: Werder Bremen – 1. FC Köln

15.30: VfL Wolfsburg – Hamburger SV

18.30: Bayer Leverkusen – Borussia Mönchengladbach

December 13. vasárnap

15.30: FC Augsburg – FC Schalke 04

17.30: Borussia Dortmund – Eintracht Frankfurt

Az élcsoport állása:

1. Bayern München 40 pont

2. Borussia Dortmund 35 pont

3. Borussia Mönchengladbach 26 pont (31-23)

4. Hertha BSC 26 pont (20-18)

5. VfL Wolfsburg 25 pont

6. FC Schalke 24 pont

Olvasói sztorik