Nemzetközi foci bajnokok ligája

Van Gaal nem mentegetőzik az MU kiesése után

A holland edzőnél Schweinsteiger volt a bűnbak.

Kapcsolódó cikkek

Louis van Gaal vezetőedző semmit nem tudott felhozni a mentségére, miután a Manchester United a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában 3-2-re kikapott Wolfsburgban, így nem jutott tovább a nyolcaddöntőbe.

„Nem mentegetőzöm, mivel kiestünk a BL-ből. Ezzel együtt messzebb jutottunk otthon a Ligakupában, mint tavaly, és a bajnokságban sem állunk rosszul. Jobbak vagyunk, mint az előző szezonban, de a BL természetesen csalódás volt” – jelentette ki a holland tréner.

Az angol együttesnek a biztos továbbjutáshoz győzelemre volt szüksége Németországba, de más eredménnyel is továbbléphetett volna, ha PSV kikap otthon a CSZKA Moszkvától. A holland együttes azonban 2-1-re nyert.

A németországi mérkőzésen a MU szerzett vezetést, ám a hazaiak harminc perc alatt fordítottak. A hajráig maradt a 2-1-es német előny, de a 82. percben egy öngólnak köszönhetően felcsillant a remény az MU előtt, a Wolfsburg első találatát szerző Naldo azonban két perccel később győztes találatot ért el, egyben bebiztosította a továbbjutást csapatának.

„Őrült egy meccs volt. Főként Bastian Schweinsteiger maradt adós a jó teljesítménnyel, nem emlékeztetett arra a játékosra, akit a Bayern Münchenben edzettem. Nem véletlenül cseréltem le őt” – szögezte le Van Gaal.

A Manchester két korábbi sztárja kemény kritikával illette a jelenlegi együttest.

„Érthető a szurkolók csalódottsága, mivel sok pénzt áldoznak a klubra. Egyre nagyobb a nyomás Van Gaalon, akinek a csapata nem érdemelte meg a továbbjutást” – jelentette ki Rio Ferdinand

„Ez csak egy átlagos csapat, így csak átlagos teljesítményre képes. Tény, hogy jobban is vásárolhattak volna játékosokat” – vélekedett Paul Scholes.

A B csoportot harmadikként záró MU az Európa Ligában folytatja a nemzetközi szezont.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik