Nemzetközi foci

Serie A: Rómába látogat a címvédő

A Juventus a Lazio vendége lesz péntek este.

Kapcsolódó cikkek

A címvédő, és egyre jobb formába lendülő Juventus az utóbbi időben gyengélkedő Lazióhoz látogat az olasz bajnokság 15. fordulójában, amelynek a pénteki római találkozó lesz az egyetlen rangadója.

A torinói együttes a csapatban történt nyári játékosmozgások után gyengén kezdte a szezont, az utóbbi időszakban azonban összeállt a játéka. A bajnokságban legutóbbi négy meccsét megnyerte, s feljött az ötödik helyre, közben pedig biztosította továbbjutását a Bajnokok Ligája csoportköréből.

A római kékek ellentétes pályán mozognak, ugyanis kifejezetten biztatóan nyitották az idényt, egészen október végéig a közvetlen élcsoportba tartoztak, ám legutóbb október 25-én nyertek a Serie A-ban, s az azóta játszott öt bajnokijukból négyet elveszítettek és egy döntetlent értek el. Érdekesség, hogy október végén még hat ponttal a Juve előtt voltak, melytől mostanra öt ponttal vannak lemaradva.

A hétfői, Internazionale elleni sikerével a táblázat élére ugrott Napolira papíron könnyű mérkőzés vár vasárnap délután, mivel a kieső, 18. helyen álló Bolognához látogat. A nápolyiak lehengerlő formában játszanak mostanában, így egyértelmű esélyesei a meccsnek. Ennek ellenére nem kezelhetik le aktuális ellenfelüket, mert ugyan a Bologna nem remekelt eddig, ám az utóbbi négy bajnokijából mindössze egyet veszített el, míg kétszer győzött, az AS Romával pedig 2-2-t játszott.

A Napoli eredményei az egész várost felvillanyozták, ami nem csoda, ugyanis legutóbb 25 éve, még a legendás Diego Maradonával felálló együttes idejében fordult elő, hogy a csapat élen álljon a Serie A-ban. Márpedig 1990-ben, amikor utoljára ilyen történt, akkor meg is nyerték a bajnokságot. A jelenlegi sikeredző, Maurizio Sarri ugyanakkor higgadtan próbálja értékelni a sikereket:

„Nagyszerű munkát végeztünk eddig, de most legalább ilyen jól kell dolgoznunk azért, hogy a földön maradjunk.”

A dél-olasz város együttesének hívei azt sem felejtik el megemlíteni, hogy miként az 1987-es és 1990-es bajnokcsapatoknak Maradona, úgy a mostaninak is egy argentin válogatott támadó, Gonzalo Higuain a vezére, aki 12 találattal vezeti a bajokság góllövőlistáját.

A második Inter a 15. Genoát, a harmadik Fiorentina pedig a 11. Udinesét fogadja majd, míg a negyedik AS Roma a nyolcadik helyen álló Torinóhoz látogat.

Serie A, 15. forduló

December 4. péntek

20.45: Lazio–Juventus

December 5. szombat

15 óra: Torino – AS Roma

20.45: Internazionale–Genoa

December 6. vasárnap

12.30: Bologna–Napoli

15 óra: Atalanta–Palermo

15 óra: Fiorentina–Udinese

15 óra: Frosinone–Chievo

15 óra: Hellas Verona – Empoli

18 óra: Sampdoria–Sassuolo

20.45: Carpi – AC Milan

Az élcsoport állása:

1. SSC Napoli 31 pont

2. Internazionale 30 pont

3. Fiorentina 29 pont

4. AS Roma 27 pont

5. Juventus 24 pont

6. Sassuolo 23 pont (16-13)

7. AC Milan 23 pont (19-18)

Olvasói sztorik