Nemzetközi foci

Premier League: nyerhető meccsek előtt az élcsoport tagjai

A papírforma alapján nyerhető meccsek várnak az élcsoport tagjaira az angol bajnokság hétvégi, 15. fordulójában.

Tizennégy kör után rendkívül szoros az állás a tabella első harmadában, az éllovas Manchester City mindössze jobb gólkülönbségével előzi meg a nagy meglepetésre második Leicester Cityt, őket egy pont lemaradással követi a Manchester United, kettővel pedig az Arsenal, de az ötödik Tottenham és a hatodik FC Liverpool is látótávolságon belül van.

Az utóbbi hetekben hullámzó teljesítményt nyújtó Manchester City – amelyben várhatóan ismét pályára léphet a sérüléséből felépült Sergio Agüero és a kapus, Joe Hart – ezúttal a Stoke City vendége lesz a forduló szombat délutáni nyitómérkőzésén. A City 2009 óta nem szenvedett vereséget a Britannia Stadionban.

Üldözője, a Claudio Ranieri irányította Leicester a négy meccs óta nyeretlen walesi Swansea otthonában lép pályára, s ezúttal is bízik a góllövőlistát vezető Jamie Vardy képességeiben. Az angol válogatott támadó tovább javíthatja a Premier League rekordját azzal, hogy sorozatban 12. bajnokiján is betalál. Ez egyben az angol élvonal történetében is csúcsbeállítás lenne, ugyanis Jimmy Dunne 1931–1932-es szezonban bemutatott menetelése óta nem volt példa ilyen hosszú eredményességi sorozatra. Utóbbi játékos a Sheffield Unitedet erősítette. Stan Mortensen az 1950–1951-es idényben sorozatban 15 meccsén szerzett gólt a Blackpool színeiben, de ő közben néhány mérkőzésről hiányzott sérülés miatt.

A Manchester United a sérülésektől tizedelt West Ham Unitedet fogadja szombaton, míg az utóbbi három találkozóján mindössze két pontot gyűjtő Arsenal a javuló formát mutató Sunderlandet látja vendégül. A nyitóforduló óta veretlen Tottenham a West Bromwich Albion otthonában szerepel, a címvédő Chelsea pedig, amely 14 pontra van a listavezetőtől, a kieső helyen álló újonc Bournemouth-t fogadja.

Bogdán Ádám csapata, az FC Liverpool a vasárnapi egyetlen összecsapáson az utolsó előtti Newcastle United otthonában lép pályára, és meglepetés lenne, ha nem vinné el mindhárom pontot.

Premier League, 15. forduló

December 5. szombat

13.45: Stoke City – Manchester City

16 óra: Arsenal–Sunderland

16 óra: Manchester United – West Ham United

16 óra: Southampton – Aston Villa

16 óra: Swansea City – Leicester City

16 óra: Watford – Norwich City

16 óra: West Bromwich Albion – Tottenham Hotspur

18.30: Chelsea–Bournemouth

December 6. vasárnap

17 óra: Newcastle United – FC Liverpool

December 7. hétfő

21 óra: Everton – Crystal Palace

Az élcsoport állása:

1. Manchester City 29 pont (30-14)

2. Leicester City 29 pont (29-21)

3. Manchester United 28 pont

4. Arsenal 27 pont

5. Tottenham Hotspur 25 pont

6. FC Liverpool 23 pont

Olvasói sztorik