Nemzetközi foci

Újabb befektető a Citynél

Egy kínai cégcsoport csaknem 120 milliárd forintot fektet be az angol klubot működtető gazdasági társaságba.

Egy kínai konzorcium 400 millió dollárt (117,7 milliárd forintot) fektet be az angol labdarúgó-bajnokságban listavezető Manchester Cityt is működtető gazdasági társaságba, amelyben így 13 százaléknyi tulajdonrészt szerez.

A futballklub keddi bejelentése szerint a megállapodást hat hónapos tárgyalássorozat előzte meg, a megegyezés aláírásáig pedig már csak néhány szabályozó rendelkezés elfogadása van hátra.

Az egyesült arab emírségekbeli Manszur bin Szajed al-Nahjan sejk 2008-ban vásárolta meg a Manchester Cityt, s azóta megalakult a City Football Group elnevezésű társaság, amely New Yorkban, Melbourne-ben és Jokohamában is működtet labdarúgóklubot.

A kínai befektetésre azután került sor, hogy Hszi Csin-ping, a Kínai Népköztársaság elnöke októberi négynapos nagy-britanniai tartózkodása során meglátogatta a klub központját. Manszur sejk érkezése óta a Manchester City 44 év után, 2012-ben nyert újra angol bajnoki címet, két évvel később pedig megismételte ezt a sikert.

A City most 14 forduló után 29 ponttal áll a Premier League tabellájának az élén, a Bajnokok Ligájában pedig bejutott a nyolcadddöntőbe.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik