Nemzetközi foci

VIDEÓ: bunda volt az Európa-bajnoki selejtező

Most már értjük, miért jutott ki az albán válogatott...

Kapcsolódó cikkek

Az örmény szövetség elnöke elismerte, hogy a válogatott néhány tagja eladta az Albánia elleni, októberi Európa-bajnoki selejtezőt. Az albánok úgy jutottak ki a jövő évi, franciaországi tornára, hogy győztek Jerevánban. A többi között két öngóllal – ennyit az utóbbi hetekben sokat emlegetett és csodált albán focicsodáról…

Az Arka örmény hírügynökség jelentése szerint Ruben Hajrapetjan elnök helyi újságíróknak a selejtezősorozat utolsó fordulójában, október 11-én lejátszott Örményország–Albánia mérkőzésről beszélt, de nem árulta el, honnan vannak az információi. A meccset meg kellett nyerniük az albánoknak a kijutáshoz, és győztek is 3-0-ra.

Az albánok a kilencedik percben Kamo Hovhanniszjan öngóljával szereztek vezetést: menteni próbált, de a saját kapujába talált. A második gólt az UEFA – a szabadrúgást a kapu elé ívelő – Berat Xhimshitinek adta, de valójában az a labda is egy örmény játékos, a középhátvédet játszó Robert Arzumanjan lábáról került a kapuba. A harmadiknál ő volt az, aki az ötösön nekifutott egy társának, mielőtt Armando Sadiku ellőtte köztük a labdát.

https://www.youtube.com/watch?v=dq8LQj4GsQw

Az Opozita.com albán portál már másnap azt írta, hogy négy örmény játékos fejenként félmillió eurót kapott az albán győzelemért. Bizonyítékkal azonban nem állt elő, csak arra hívta fel a figyelmet, hogy több nemzetközi fogadóirodában nagyon hirtelen változott meg a meccs előtt az albán győzelem szorzója.

Az egy hónappal ezelőtti cikk megjelenésekor az origo.humegkérdezte az UEFA-t, hogy a fogadásfigyelő rendszer jelzett-e valamilyen furcsaságot, illetve a lap állítása alapján vizsgálódik-e a szövetség, de a portál azt a választ kapta, hogy az UEFA nem kommentál egyedi mérkőzéseket.

Ruben Hajrapetjan azt mondta, az egyik törekvése az volt, hogy a válogatottból kiirtsa a bundázást, de a probléma most visszatért, ami „katasztrófa az egész örmény futballnak”. Hozzátette: most az elsődleges célja, hogy megtalálja, kik adták el a meccset.

Olvasói sztorik