Nemzetközi foci

Münchenben sem akar szégyent vallani a Hertha

Pokolian nehéz feladat vár Dárdai Pál csapatára.

Kapcsolódó cikkek

A címvédő, és veretlenül listavezető Bayern München vendége lesz a Dárdai Pál irányításával eddig remekül szereplő Hertha BSC a német bajnokság hétvégi, 14. fordulójában.

A meccs esélyese egyértelműen a bajor csapat, amely a mostani idényben eddig minden hazai mérkőzését megnyerte, ráadásul úgy, hogy 28 rúgott gól mellett mindössze hármat kapott. A berliniek az előző szezonban még a kiesés ellen küzdöttek, most viszont a várakozásokat felülmúlóan a negyedik helyen állnak a tabellán. Igaz, leginkább odahaza jeleskednek, idegenben elég hullámzó a teljesítményük. Dárdai Pál vezetőedző a hét folyamán azt mondta: a korábbiakhoz képest több kockázatot vállalva játszhatnak majd szombaton a Bayern ellen, és abban bíznak, hogy nem vallanak szégyent.

A második helyezett Borussia Dortmund az osztályozós helyen álló, és edzőváltás után lévő VfB Stuttgartot fogadja vasárnap, míg a harmadik VfL Wolfsburg – amely szerdán 2-0-ra nyert a CSZKA Moszkva otthonában, és ezzel vezeti a csoportját a Bajnokok Ligájában – az ugyancsak alsóházi, utolsó előtti Augsburg vendége lesz.

A magyar játékost is foglalkoztató csapatok közül a sereghajtó, hat meccs óta nyeretlen Hoffenheim (Szalai Ádám) az utóbbi nyolc mérkőzésén veretlen Borussia Mönchengladbach ellen lép pályára, a Hamburger SV (Stieber Zoltán) pedig Brémába látogat.

Hannoverben fokozott biztonsági intézkedéseket léptetnek életbe az Ingolstadt vendégjátéka kapcsán, mivel ez lesz az első találkozó a stadionban azóta, hogy múlt kedden terrorfenyegetettség miatt az utolsó pillanatban le kellett mondani a német–holland barátságos meccset.

Bundesliga, 14. forduló

November 27. péntek

20.30: Darmstadt 98 – 1. FC Köln

November 28. szombat

15.30: Bayern München – Hertha BSC

15.30: Werder Bremen – Hamburger SV

15.30: Hannover 96 – FC Ingolstadt 04

15.30: TSV 1899 Hoffenheim – Borussia Mönchengladbach

15.30: FSV Mainz 05 – Eintracht Frankfurt

November 29. vasárnap

15.30: Borussia Dortmund – VfB Stuttgart

17.30: Bayer Leverkusen – FC Schalke 04

17.30: FC Augsburg – VfL Wolfsburg

Olvasói sztorik