Nemzetközi foci bajnokok ligája

Ifi BL: hárommal maradt alul a Puskás FC, a Celtic jutott tovább

UEFA Youth League, bajnoki ág, 2. forduló, visszavágó
Celtic U19 (skót) – Puskás Akadémia U19 3-0 (2-0)
Livingston, Skócia. Játékvezető: Vertenten (belga)
Puskás FC: Tóth B. – Spandler, Lipcsei, Csonka, Kertai – László N. (Erdei, 85.), Szabó B. (B. Tóth, 75.), Pintér B. – Óvári (Bévárdi, 56.), Péter B., Damásdi. Edző: Komjáti András
Gólszerzők: Archibald (29.), Miller (38., 84.)
Továbbjutott: a Celtic (3-1)

Az utánpótlás Bajnokok Ligájának megfelelő UEFA Youth League bajnoki ágának utolsó körében a Celtic otthonában lépett pályára a Puskás Akadémia U19-csapata a párharc visszavágóján. A felcsúti együttes 1-0-s előnyből várta a rájátszásba jutásról döntő skóciai második meccset.

Az első percekben mindkét fél óvatosabb játékkal rukkolt elő: az első kaput is eltaláló lövést a 27. percben a felcsúti támadók jegyezték. Sajnos a mérkőzés második kapura tartó kísérlete már gólt ért: Theodore Archibald révén szerzett vezetést a Celtic (1-0). Damásdi lövését védte a hazai kapus, majd a fordulásból ismét gólt szerzett a skót együttes: Calvin Miller a 38. percben volt eredményes (2-0).

A második félidőben harcolt a továbbjutást érő idegenben lőtt gólért a Puskás, de a Celtic védelme tartotta magát: nem sikerült gólt szerezni. A meccset a 84. percben Miller döntötte el: harmadszor is a vendégek kapujában kötött ki a labda (3-0), így a Puskás Akadémia elbúcsúzott a további küzdelmektől.

A bajnoki ág továbbjutói a rájátszás első körében a csoportkör második helyezettjei közül kapnak ellenfelet. Utóbbiból még egy forduló hátravan.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik