Nemzetközi foci

Bajnokok Ligája: Hét csapat is továbbjuthat kedd este

Az AS Roma lehet a Barcelona következő áldozata; a Chelsea Izraelben harcolhatja ki a kieséses szakaszba kerülést.

Rövid szünet után kedden este újra felcsendül a stadionokban a legrangosabb európai kupasorozat himnusza. A Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek ötödik fordulójában ma este hét csapat biztosíthatja be továbbjutását.

Az E jelű kvartettben a tíz ponttal álló, az AS Romát fogadó Barcelona szerencsés esetben már vereséggel is továbbjuthat, amennyiben a BATE Boriszov otthonában nem nyer a Bayer Leverkusen. A szombaton a Real Madridot felülmúló katalán együttes aligha erre számít, míg az ötpontos olasz csapatnak a saját győzelmén túl mindenképpen döntetlen szükséges a másik találkozón a keddi továbbjutáshoz. Ebben az esetben ugyanis a jelenleg három ponttal utolsó fehérorosz együttes már nem foghatná be pontszámban a Rómát, amelynek a négypontos Leverkusennel szemben kedvezőbb az egymás elleni mérlege. A gránátvörös-kékeknél a klasszikuson megsérülő Mascherano biztosan nem tud játszani, míg a Romából Salah, Gervinho és De Rossi hiányozhat.

Az F csoportban a két egyformán kilenc pontos Bayern és Olimpiakosz Münchenben találkozik egymással, és döntetlen esetén mindkét együttes továbbjut, kiejtve ezzel az előzetesen az első kettő közé várt Arsenalt, amely az Emiratesben fogadja a Dinamo Zagreb együttesét. Amennyiben Londonban döntetlen születik, úgy a bajorok és a görögök bármilyen eredmény esetén továbblépnek. A sérülésektől tizedelt Ágyúsok számára győzelem esetén még felragyoghat egy apró reménysugár a legjobb 16 közé jutásra.

A G jelű kvartett első két helyezettje, a tízpontos FC Porto és a hétpontos Chelsea is továbbjuthat: a portugáloknak a döntetlen is elég hazai pályán az ukrán Dinamo Kijev ellen, ráadásul a pontosztozkodás José Mourinho csapatának is megfelelő a továbbjutáshoz, ha nyerni tud Izraelben a Maccabi Tel Aviv vendégeként. Ha az ukránok kikapnak Lisszabonban, és a Chelsea csak egy pontot szerez, a londoniak akkor is továbbjutnak. az angolok dolgát nehezítheti, hogy a régóta maradi Coutois mellett Hazard, Zouma és Falcao játéka is kérdéses.

A hibátlan Zenit már az előző játéknapon továbbjutott a H-csoportból, de ma este a hatpontos Valencia is a kieséses szakaszba kerülhet, ha vendégként megveri az orosz együttest, a négypontos Gent pedig nem nyer a Lyon otthonában. Ebből a négyesből akár az utolsó franciák is továbbmehetnek még, amennyiben a Valencia több pontot már nem szerez, a Lyon pedig behúzza a két hátralévő meccsét, persze ehhez a belgáknak is lesz még egy-két szavuk.

Olvasói sztorik