Nemzetközi foci

Sztáredzőre bízta az irányítást a Galatasaray

A török válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Mustafa Denizli lett a Galatasaray labdarúgócsapatának vezetőedzője.

A 66 éves tréner elődjével, Hamza Hamzaogluval múlt szerdán bontott szerződést a török bajnoki és kupacímvédő. A szombati, Antalyaspor elleni bajnoki meccsen (3-3) a kapusedző – a brazil válogatottal világbajnok – Claudio Taffarel irányította az együttest.

Denizli az egyetlen, aki trénerként három különböző klubbal – Galatasaray, Fenerbahce, Besiktas – is bajnoki címet nyert Törökországban. Játékosként az 1983/84-es idényben, szakvezetőként 1987 és 1989, illetve 1990 és 1992 között tartozott az iszambuli bordó-sárgák kötelékébe.
A szövetségi kapitányi posztot 1996 és 2000 között betöltő edző a belga-holland közös rendezésű Európa-bajnokságon a negyeddöntőig jutott a török válogatottal.

Dursun Özbek klubelnök a hétfői sajtótájékoztatón bejelentette Denizli visszatérését, de hozzátette, hogy a szerződést még nem írták alá, mert a részletekről csak a következő napokban állapodnak meg.
– Nagy megtiszteltetés, hogy itt lehetek. Nehéz és kihívásokkal teli feladat vár rám. Izgatottan tértem vissza az egyetlen klubhoz, amelyért hajlandó vagyok kockáztatni a hírnevemet – nyilatkozta Denizli. A régi-új tréner nem utazik el a szerdai, Atlético Madrid elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésre, bemutatkozása vasárnap este lehet a Kasimpasa elleni idegenbeli bajnoki meccsen.
A Galatasaray 12 forduló után a bajnoki tabella harmadik helyén áll, a BL C csoportjában négy kör után szintén harmadik.

Olvasói sztorik