Nemzetközi foci

Madridban alázta a Barca a Realt

Amikor Messi beállt, már 3-0-ra vezetett a Barcelona a Real Madrid otthonában. 4-0-ás vendégsiker lett a vége, Ronaldóéknak esélyük sem volt.
Spanyol bajnokság, 12. forduló
Real Madrid-Barcelona 0-4 (0-2)
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion, 81 ezer néző. Játékvezető: David Fernández
Real Madrid: Navas – Marcelo (Carvajal, 59.), Ramos, Varane, Danilo – Kroos, James (Isco, 56.), Modric – Ronaldo, Benzema, Bale. Edző: Rafa Benítez
Barcelona: Bravo – Alba, Mascherano (Mathieu, 27.), Pique, Alves – Busquets, Iniesta (Munir, 77.), Rakitic (Messi, 57.) – S. Roberto – Neymar, Suárez. Edző: Luis Enrique
Gólszerző: Suárez (11. és 74.), Neymar (39.), Iniesta (53.)
Kiállítva: Isco (84.)

A 2009-es 2-6-ot, illetve az öt évvel ezelőtti 5-0-t idézte a szombat esti El Clásico, amelyen az FC Barcelona borzalmasan elverte ősi riválisát, a Real Madridot. Mire a térdsérülés után visszatérő Leo Messi az 57. percben beállt, már 3-0-ra vezettek a katalánok. Ezúttal is bebizonyosodott, hogy a Barca félelmetes támadótriója a hadvezér nélkül is kiváló: Suárez szerzett vezetést, majd Neymar is betalált.

A Real Madrid hangyányi ellenállásra sem volt képes, a Barca kénye-kedve szerint alakította ki az akcióit, Iniesta találata pedig maga volt a csoda. Amikor már minden fontos kérdés eldőlt, érkezett a nagy visszatérő, s bár gólt nem sikerült szereznie, Messi egyáltalán nem mozgott rosszul.

Ami a hazaiakat illeti, nagy kérdés, hogy igazak-e a pletykák, melyek szerint Benítez edző kipenderítik. Ami bizonyos, a Real a második meccsét veszítette el a La Ligában, és a Sevilla (3-2) után a Barca is alaposan megszórta. A trónkövetelő semmi erőt nem mutatott, s immár hatpontos hátrányban van a varázslatosan futballozó katalánokkal szemben.

Nem semmi…

Olvasói sztorik