Nemzetközi foci

Conte a négy hónapos szünet miatt dühöng

Nehéz kialakítani az olasz válogatott játékstílusát.

Rendkívül dühös Antonio Conte, az olasz válogatott szövetségi kapitánya, amiért együttese legközelebb csak négy hónap múlva játszik mérkőzést.

„Szégyen. Kedd este játszunk egy meccset a románokkal, aztán négy hónap telik el, mire újra találkozik a keret” – mondta a szakvezető, aki arra utalt, hogy legközelebb március 21. és 29. között szerepel időpont a válogatottak számára a nemzetközi szövetség versenynaptárában.

Conte szerint így nehéz megteremteni a folytonosságot, kialakítani a csapat játékstílusát és elérni, hogy a szurkolók lelkesedjenek a nemzeti együttesért.

Az olaszok a selejtezőcsoportjukat veretlenül megnyerve jutottak ki a jövő évi, franciaországi Európa-bajnokságra, de pénteken barátságos találkozón 3-1-re kikaptak a világranglista-vezető belgáktól.

„Négy-öt nagy csapat előttünk jár, de fejlődünk. Biztos vagyok benne, hogy mindenki számára problémát jelentünk majd. Kezdem a sajátomnak érezni a csapatot. Az elődöntő szép eredmény lenne, de miért ne lehetne akár finálé?” – kérdezte a kontinensviadallal kapcsolatban Conte, aki a tavalyi világbajnokság után vette át az itáliai válogatott irányítását.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik