Nemzetközi foci

Nem fogod elhinni, Ronaldo szerint kié lesz az Aranylabda

Meglepő nyilatkozatot adott a portugál csillag.

Cristiano Ronaldo szerint januárban nagy riválisa, Lionel Messi kapja majd a FIFA-Aranylabdát.

– Úgy gondolom, idén Messi nyer. Az ilyen jellegű díjak odaítélése ugyanis a szavazatoktól függ – mondta a portugál sztárfutballista egy brit tv-műsorban, amely szombaton kerül majd adásba. Ahogy fogalmazott: a bajnoki címek megnyerése vagy a diadal a Bajnokok Ligájában a játékosok teljesítménye, a voksolók akaratát azonban nehéz befolyásolni.

– Valószínűleg életem legjobb szezonját játszottam, a legeredményesebb góllövő voltam Európában, de minden a szavazatoktól függ. Ezt egy kicsit nehéz elviselni, de azért nem emésztem magam. Többször is elmondtam már: soha nem gondoltam, hogy én háromszor is nyerni fogok – mondta Ronaldo.

A Real Madrid támadója 2008 és 2013 után januárban ismét elnyerte az immár összevont FIFA-Aranylabdát, 2014-es teljesítményéért. A díj következő győztesét január 11-én, a zürichi gálán hirdetik ki. Az argentin Messi, aki eddig négyszer volt kitüntetett (2009-ben, 2010-ben, 2011-ben és 2012-ben), idén triplázott az FC Barcelonával, azaz a spanyol bajnokság és kupa mellett a BL-ben is a csúcsra ért. Ronaldo megjegyezte: nem rivalizál dél-amerikai kollégájával.

– Jó a kapcsolat közöttünk. Nem vagyunk barátok, de tiszteljük egymást – mondta a 30 éves futballista.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik