Nemzetközi foci

Ibra: én tettem fel a világtérképre Svédországot és Franciaországot

A svéd csatár keményen beszólt a dánok elleni pótselejtező előtt.

Kapcsolódó cikkek

Zlatan Ibrahimovic önimádó és nagyképű stílusát már mindenki jól ismerheti a megnyilvánulásaiból, de a svéd csatár ezúttal valószínűleg túllőtt a célon. Ibra a tőle szokott módon egyáltalán nem fogta vissza magát a szombat esti, Dánia elleni Eb-pótselejtező előtti sajtótájékoztatón. A PSG klasszisától azt kérdezték, extra motivációt jelent-e számára, hogy Franciaországban rendezik a 2016-os kontinensviadalt.

– Nagyon szeretnék ott lenni az Európa-bajnokságon. Ez a negyedik szezonom Franciaországban, ez egy fantasztikus időszak számomra, rengeteg nagyszerű élménnyel lettem gazdagabb. Én tettem fel a világtérképre Svédországot, most pedig Franciaországgal is megtettem ugyanezt. Ennek nagyon örülök – nyilatkozta Zlatan Ibrahimovic.

– A szezonban eddig szereztem kilenc gólt és kiosztottam öt gólpasszt – folytatta aktuális formájáról a svéd támadó. – A statisztikáim jobbak, mint korábban. Azt mondják, hogy öreg és gyenge vagyok? Képzeljék el, hogy játszanék ha még fiatal is lennék. Ilyen számokkal azt hiszem, hogy öregen és gyengén is pályára léphetek – zárta szavait Zlatan.

Ibrahimovicot a minap tizedszer választották a legjobb svéd focistának, októberben pedig a PSG történetének legeredményesebb játékosa lett, de azért azt el kell mondani, hogy Franciaország vb-t, Eb-t, Konföderációs Kupát és Bajnokok Ligáját is nyert Ibra érkezése előtt, valamint négy aranylabdás játékost is adott a futball “világtérképére”.

Olvasói sztorik