Nemzetközi foci

EURO-2016: bemutatták a hivatalos labdát

Csütörtökön, Párizsban bemutatták a francia nemzeti lobogó színeiben pompázó, „Szép Játék” (Beau Jeu) névre keresztelt labdát.

Kapcsolódó cikkek

A jövő évi labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének hivatalos labdáját gyártó adidas több mint 18 hónapig tervezte a játékszert, amelyre a francia nemzeti színek, a kék, a fehér és a piros mellett a kontinenstornát és annak évét jelezve az EURO és a 2016 felirat is felkerült.

Az UEFA honlapjának beszámolója szerint a francia válogatott legendás középpályása, Zinedine Zidane az Instagram-oldalára feltöltött fotón mutatta be a nagyközönségnek a labdát, amely a gyártó közlése szerint a 2014-es brazíliai világbajnokságon használt Brazuca legjobb tulajdonságait megtartotta, de fejlesztettek a tapadásán és a levegőben repülés közbeni láthatóságán.

Az Európa-bajnokságon résztvevő válogatottak november végéig megkapják a labdákat, így a játékosoknak hat hónapjuk lesz arra, hogy hozzászokjanak a játékszerhez. A kontinenstornák történetében először külön labda készül majd az egyenes kieséses szakaszra.

A franciaországi – először 24 csapatos – torna június 10-én kezdődik, a magyar válogatott a norvégok elleni pótselejtezős párharcban juthat ki a tornára. Az első mérkőzést csütörtökön (ma) 20.45-től rendezik Oslóban, a visszavágóra vasárnap kerül sor a Groupama Arénában.

Olvasói sztorik