Nemzetközi foci

Ő a mi emberünk! A FIFA-elnökjelölt 40 fősre bővítené a vb mezőnyét

A sorsolásokról jól ismert Gianni Infantino UEFA-főtitkár ígéretet tett.

Gianni Infantino, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) főtitkára azt ígéri: 40 csapatosra bővíti a világbajnokság mezőnyét, amennyiben megnyeri a nemzetközi szövetség (FIFA) elnökválasztását.

– Hiszek a bővítésben azon tapasztalatok alapján, amelyeket Európában az Eb kapcsán szereztünk – nyilatkozta a 45 éves svájci ügyvéd arra utalva, hogy a jövő évtől kezdve a korábbi 16 helyett 24 csapat szerepel az Európa-bajnokságon. – Nézzék meg a mostani selejtezőket: néhány olyan csapat is kijutott, amelyeknek ez korábban nem sikerült, míg mások, amelyek eddig mindig ott voltak, ezúttal nem vívták ki az Eb-indulás jogát.”

Infantino hozzátette, a bővítés az európai selejtezőknek új dinamikát adott.

– Nem európai álmom van. Az én álmom a labdarúgásról szól” – mondta Infantino, s kitért a jelentkezésére is, amelyet csupán néhány órával az október 26-i határidő lejárta előtt nyújtott be. – Csináltunk egy sorsolást, és az én nevem jött ki – viccelődött Infantino, aki az elmúlt esztendőkben az UEFA-hoz tartozó sorozatok sorsolásait vezényelte.

A február 26-án, Zürichben sorra kerülő elnökválasztáson Infantino mellett a jelenlegi helyzet szerint Michel Platini, az UEFA most még felfüggesztett elnöke; a bahreini Salman Bin Ibrahim al-Kalifa sejk, az Ázsiai Labdarúgó Szövetség (AFC) elnöke; Jérome Champagne, a FIFA korábbi főtitkár-helyettese; Ali bin al-Husszein jordán herceg, a FIFA végrehajtó bizottságának korábbi tagja; Tokyo Sexwale dél-afrikai üzletember, valamint a libériai Musa Bility versenghet a posztért.

Olvasói sztorik