Nemzetközi foci

Simeone lesz Mourinho utódja?

Argentin edzőre cserélheti a portugált a Chelsea.

Kapcsolódó cikkek

Megmagyarázhatatlan a Chelsea idei szereplése: a tavaly meggyőző fölénnyel angol bajnok londoniak most nem hogy botladoznak, de egyenesen katasztrofálisak. A bajnokság egyharmadához közeledve nem állíthatnánk, hogy a szezon elején járnánk, a Kékek azonban továbbra is csak a 16. helyen szerénykednek a Premier League tabelláján és csupán az újdonsült riválisok gyengélkedése miatt nem áll még kieső helyen, miközben a Bajnokok Ligájában valószínűleg ugyan továbbléphetnek a csoportból, de a Porto és a Dinamo Kijev elleni első találkozókon összesen egy pontot szereztek.

A szereplés kapcsán természetesen az edző, José Mourinho felelőssége merül fel elsősorban. Napról napra röppennek fel hírek a távozásának lehetőségeit boncolgatva, valamint ő a favorit a fogadóirodáknál a “Ki lesz a következő elbocsátott menedzser a Premier League-ben?” kérdéskörben is, de a Chelsea természetesen nem kíván semmit sem elkapkodni – a portugál már nem is egyszer, hanem két ciklusban vált be a klubnál.

Amennyiben Mourinho mégis távozna, érthető döntés volna a vezetők részéről Diego Simeone szerződtetése. Az argentin szakember igazi európai óriást faragott az Atlético Madridból. Bajnokságot nyert a Real Madrid és a Barcelona előtt, BL-döntőbe vezette csapatát és az Atléti immáron minden évben esélyes a BL-csoportkörből való továbbjutásra.

Simeone nemrég hosszabbította meg szerződését klubjával, de 15 millió euróért kivásárolható abból. A nagy kérdés már csak az: megéri-e a Chelseanek lecserélni a korábbi sikerkovácsot egy erős fiatal játékos áráért?

Olvasói sztorik