Nemzetközi foci

Az elsőnek óvakodnia kell az utolsótól

A Manchester City menedzsere, Manuel Pellegrini nem vár könnyű meccset az Aston Villa ellen.

Kapcsolódó cikkek

A Premier League tabelláját vezető Manchester City a 12. forduló vasárnapi játéknapján a sereghajtó Aston Villa otthonában lép pályára. Manuel Pellegrini menedzser szerint óvatosnak kell lenniük, hiszen a birminghami együttest Rémi Garde személyében új edző irányítja.

Ez lesz a francia tréner első meccse a kispadon, hiszen a Tottenham Hotspur elleni 3-1-es vereséget még csak a lelátóról nézte hétfőn. Elképzelni sem lehet nehezebb debütálást az éllovas elleni csatánál, ráadásul a City jó formájáról mindent elmond, hogy meggyőző játékkal nyert az Európa Liga-címvédő spanyol Sevilla ellen a Bajnokok Ligája hétközi csoportkörében.

Ennek ellenére Pellegrini úgy véli, hogy a Villa a sereghajtó pozícióhoz képest nagyobb veszélyt jelenthet, mert a játékosok nyilvánvalóan nagyon várják, hogy bizonyíthassanak Garde-nak. „Mindig új reakciókat vált ki, ha új menedzser érkezik egy csapathoz. Bár sereghajtók, de új edzőjük van, úgyhogy nyilván rendkívül motiválja őket, hogy ne essenek ki” – magyarázta Pellegrini.

Garde két évvel ezelőtt megfordult Carringtonban, a Manchester City edzőközpontjában, de a tapasztalt menedzser nem tud róla túl sokat.

„Patrick Vieira barátja, aki a labdarúgásról és az edzői munkáról akart beszélgetni. Fiatal, mégis tapasztalt tréner, aki egy olyan fontos klubnál dolgozott, mint a Lyon. Biztos vagyok benne, hogy a mostani meccset követően sikeres karrierje lesz a Villánál” – vélekedett Pellegrini.

A vasárnapi mérkőzés még túlságosan korai a spanyol játékmester, David Silva számára, aki már majdnem felépült a bokasérüléséből, de egyelőre nem játszhat. Fabian Delph azonban bajnoki találkozón is visszatérhet a combhajlító-sérülése miatti hosszú kihagyása után. A Sevilla otthonában csereként állt be a hajrában, ennél komolyabb szerepet valószínűleg a Villa Parkban sem kap.

Az edző elmondása szerint Delph mellett Gael Clichy sem lehet még kezdő, de fontos, hogy a kispadon mindenképpen ott legyenek. „Fabian sok időt töltött a Villa csapatában, de ő egy profi játékos, és most nálunk játszik, és tudom, hogy szeretne pályára lépni a sérüléseit követően” – tette hozzá a menedzser.

Olvasói sztorik