Nemzetközi foci

Ribéry másfél millió dollárt követelhet a CNN-től

Az ő fényképével adott hírt egy nő haláláról az amerikai hírtelevízió.

Kapcsolódó cikkek

A Bayern München labdarúgója, Franck Ribéry másfél millió dollárt (433,6 millió forint) követelhet a CNN amerikai hírtelevíziótól, képmása engedély nélküli felhasználása miatt.

A francia játékos ügyvédjének pénteki közlése szerint a CNN Twitter-csatornáján a múlt héten úgy számoltak be egy nő – hidegterápiás kamrában történt – haláláról, hogy mindezt ügyfele fényképével illusztrálták, mondván: az ilyen készülék használata bevett gyakorlat az élsportolók között.

„Ribéry soha nem adott engedélyt, hogy ebben a témában felhasználják a fotóját” – közölte Carlo Alberto Brusa, aki szerint a tévétársaság személyiségi és szerzői jogokat is sértett. Az ügyvéd hangsúlyozta, hogy a játékos és családtagjai morbidnak, elfogadhatatlannak és megdöbbentőnek tartják az illusztrációt, különösen, hogy egy ember halálával összefüggésben jelent meg, ezért elvárják, hogy a nyilvánosság előtt kérjenek bocsánatot tőlük.

A jogi képviselő azt is elmondta, hogy előbb peren kívüli megegyezéssel próbálkoznak, ám ha két héten belül nem járnak sikerrel – tehát nem történik meg a helyreigazítás az elvárt módon és formában –, akkor a 81-szeres válogatott szélső a francia bírósághoz fordul, és legalább másfél millió dolláros kártérítést követel.

„A CNN kereskedelmi célokra használta a képet, amelynek segítségével haszonra tett szert. Ez tudatosan tisztességtelen magatartás. A legjobb megoldás az egyeztetés, a bírósági tárgyalás mindig csak a végső lépés egy ilyen folyamatban” – tette hozzá Ribéry ügyvédje.

A 32 éves futballista márciusi súlyos bokasérülése után múlt pénteken kezdte újra a labdás edzéseket.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik