Nemzetközi foci

Könnyednek ígérkező feladatok az El Clásico előtt

A listavezető Real Madrid a Sevilla, a második helyezett FC Barcelona pedig a Villarreal ellen tart főpróbát a két hét múlva sorra kerülő El Clásico előtt a spanyol bajnokság hétvégi, 11. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

A mezőnyben egyedüliként veretlen Realhoz hasonlóan a két vereségnél járó Barcának is 24 pontja van, de a fővárosiaknak sokkal jobb a gólkülönbségük, ezért csak akkor lehet veszélyben az éllovas pozíciójuk, ha a vasárnap esti zárómeccsen nem győznek a Sevilla vendégeként. Bár az Európa Liga címvédőjének otthonába látogatnak, aktuális ellenfelük nem remekel a mostani idényben: a bajnokságban mindössze a 11. helyen áll, a Bajnokok Ligájában pedig már háromszor veszített.

A fővárosiakat több sérülés is hátráltatta a jelenlegi szezonban, és Karim Benzema személyében minden bizonnyal most is hiányozni fog az egyik kulcsemberük. A francia nem sérült, viszont hazájában őrizetbe vették zsarolás gyanújával. A sportsajtóban jelentős visszhangot kiváltó szexvideó-ügy miatt továbbra is bizonytalan, mikor térhet vissza Madridba. Marcelo kedden, a Paris Saint-Germain ellen 1-0-ra megnyert BL-meccsen szenvedett izomsérülést, de az orvosok még nem nyilatkoztak arról, milyen mértékű a brazil balhátvéd problémája.

A Barcelona az ötödik helyezett Villarrealt fogadja – ugyancsak vasárnap. A sérült Lionel Messi továbbra sem játszhat, de mivel a góllövőlistát 9 találattal vezető Neymar, és a 8 gólnál járó Luis Suárez egyre jobb formában van, a papírforma hazai sikert ígér. A katalánok horvát középpályása, Ivan Rakitic a fehérorosz BATE Boriszov ellen 3-0-ra megnyert szerdai BL-találkozón megsérült. Hivatalos közlés az ő állapotával kapcsolatban sem látott még napvilágot, de a hírek szerint nem kizárt, hogy a november 21-én esedékes, Real Madrid elleni rangadót, vagyis az El Clásicót is ki kell hagynia.

A spanyol liga további élcsapatai közül a harmadik Celta Vigo a Valenciát fogadja szombaton, a negyedik Atlético Madrid pedig a Sporting Gijónt látja vendégül vasárnap.

A Megyeri Balázst második számú kapusként foglalkoztató 14. Getafe az újoncként hatodik Eibar otthonában próbál majd értékes pontokat gyűjteni szombat este.

Primera División, 11. forduló

November 6. péntek

Las Palmas – Real Sociedad 2-0

November 7. szombat

16 óra: Celta Vigo – Valencia CF

18.15: Levante – Deportivo La Coruna

20.30: Eibar – Getafe CF

20.30: Rayo Vallecano – Granada

22.05: Málaga – Real Betis

November 8. vasárnap

12 óra: Athletic Bilbao – Espanyol

16 óra: FC Barcelona – Villarreal

18.15: Atlético Madrid – Sporting Gijón

20.30: Sevilla – Real Madrid

Olvasói sztorik