Nemzetközi foci

A Stuttgart sem okozott gondot a Bayernnek

Bundesliga: a címvédő és éllovas müncheniek ezúttal négy gólt lőttek.

Kapcsolódó cikkek

A listavezető Bayern München a papírformának megfelelően simán, 4-0-ra legyőzte a VfB Stuttgartot a német élvonal 12. fordulójának szombati játéknapján. A délutáni programban a harmadik helyezett Wolfsburg meglepetésre 2-0-ra kikapott a Mainz vendégeként. A találkozó kimenetelét ugyanakkor jelentősen befolyásolta, hogy a farkasok a 13. perctől emberhátrányban játszottak. A Borussia Mönchengladbach sorozatban elért hat bajnoki győzelem után várta a hétvégi fordulót, amelyben aztán döntetlent játszott a vendég Ingolstadttal. Stieber Zoltán a 93. percben állt be a Darmstadtal döntetlenező Hamburgba.

Este a Hamburg egy pontot szerzett Darmstadtban. A 93. percben három cserejátékos lépett pályára (köztük a hamburgi Stieber Zoltán), de már nem folytatódott a játék, a bíró lefújta a mérkőzést.

A vasárnapi Ruhr-vidéki rangadó a forduló legkomolyabb csatáját hozhatja: a Dortmund a második, az ezúttal nála vendégeskedő Schalke pedig a negyedik, a két együttest a tabellán hat pont, földrajzilag ugyanakkor csupán néhány kilométer választja el egymástól. A gelsenkircheni együttes a legutóbbi két fordulóban nem tudott győzni, míg a Borussia sorozatban három meccset nyert meg. A Schalkénak az élmezőnyben maradás szempontjából fontos, hogy elkerülje a pontvesztést, míg a Dortmundnak azért lényeges a siker, hogy közel tudjon maradni a címvédő és veretlenül listavezető Bayern Münchenhez.

Bundesliga, 12. forduló

Bayern München – VfB Stuttgart 4-0 (4-0)

Hoffenheim – Eintracht Frankfurt 0-0

Bayer Leverkusen – 1. FC Köln 1-2 (1-1)

FSV Mainz 05 – VfL Wolfsburg 2-0 (1-0)

Borussia Mönchengladbach – FC Ingolstadt 0-0

Darmstadt – Hamburger SV 1-1 (0-1)

Vasárnap játsszák:

15.30: Borussia Dortmund – FC Schalke 04

17.30: FC Augsburg – Werder Bremen

Pénteken játszották:

Hannover – Hertha BSC 1-3 (0-1)

Olvasói sztorik