Nemzetközi foci

Hoppá! Gerrard újra a Liverpoollal edz

A korábbi csapatkapitány visszatér a Vörösökhöz.

A napokban felmerültek olyan pletykák, hogy Steven Gerrard visszatér az Anfield Roadra, de a Liverpool labdarúgócsapata nem tárgyal korábbi játékosával a szerződtetéséről, csak edzéslehetőséget biztosít neki.

A korábbi csapatkapitány idén tavasszal, 17 év után távozott az angol klubtól, és az MLS-ben szereplő Los Angeles Galaxy csapatába igazolt. Új együttese a nyolcaddöntőben kikapott, ezért elbúcsúzott a bajnokság rájátszásától, a The Independent szerdai száma pedig arról ír, hogy Gerrardnak a hazatérése után a Liverpool január 15-ig edzéslehetőséget biztosít, sőt kölcsönveheti, vagy akár végleg visszaszerezheti az amerikaiaktól.

– Jürgen Klopp vezetőedző többször is beszélt vele telefonon az elmúlt hónapban, mert meg van győződve arról, hogy a jelenléte szakmailag és morálisan is sokat segítene az edzéseken – írja a brit lap.

Az edzőhöz közelálló források szerint valóban felajánlották a klub legendás játékosának a közös edzés lehetőségét, de nem tárgyaltak vele a visszatéréséről. A szerződtetését az is nehezítené, hogy a Galaxy minden bizonnyal pénzt kérne érte, a kölcsönadását pedig nem tervezi.

Gerrard a legutóbbi önéletrajzában elárulta: szívesen maradt volna az Anfield Roadon, ahol felajánlották neki, hogy a játék mellett kezdjen edzőként is tevékenykedni. A korábbi válogatott középpályás – akinek 2016. december 31-ig szól a szerződése Los Angelesben – a közelmúltban bejelentette: a következő lesz pályafutása utolsó idénye.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik