Nemzetközi foci

Bajnokok Ligája: Három csapat már kedden továbbjuthat

A Real Madrid és a PSG ezúttal a spanyol fővárosban mérkőzik, a Manchester United az Old Traffordon javíthat a CSKA Moszkva ellen.

Kedden a negyedik fordulóval folytatódnak Európa legrangosabb kupasorozatának, a Bajnokok Ligájának a csoportküzdelmi. Kedden csak a játéknap első felét rendezik, de három csapat, a Juventus, a Manchester City, illetve a Real Madrid vagy a Paris Saint-Germain már most biztosan továbbjuthat a tavaszi nyolcaddöntőbe.

Az A-csoport két nagyágyúja, a Real és a PSG több mint 20 év szünet után találkozott egymással tétmeccsen két héttel ezelőtt, és a párizsi találkozón gól nélküli döntetlen született. A mostani rangadón a királyi gárda vezetőedzője, Rafa Benítez már több olyan játékosára is számíthat, aki az előző összecsapáson még harcképtelen volt. A Realba sérülés után várhatóan visszatér Karim Benzema, James Rodríguez, valamint a csapatkapitány Sergio Ramos is. A középpályáról ugyanakkor hiányozni fog a Las Palmas ellen 3-1-re megnyert szombati bajnoki meccsen megsérült Luka Modric, a vendégeknél pedig Javier Pastore és David Luíz játéka kérdéses. A madridi együttes 10 forduló után veretlen a Primera Divisiónban, s jobb gólkülönbségével vezeti a tabellát a hozzá hasonlóan 24 pontos, címvédő FC Barcelona előtt. A madridiak hazai mérlege elképesztő, a bajnokságban és a BL-ben is összesen eddig csupán egy gólt kaptak a Bernabeuban. A PSG szintén veretlen hazája pontvadászatában, s 12 kör után 10 pont előnye van a második Olympique Lyonnal szemben. A csoportban a Real és a PSG is hétpontos, a Malmönek három pontja van, a Sahtar Donyecknek pedig nulla. Ez azt jelenti, hogy ha a madridi és a párizsi együttes nem játszik döntetlent egymással, a svéd csapat pedig kikap Ukrajnában, akkor a Real-PSG csata győztese az utolsó két kör eredményeitől függetlenül már továbbjutott a kvartettből.

A B-csoportban zajlik eddig a legkiegyensúlyozottabb küzdelem. Kedd este az Old Traffordon csap össze egymással a holtversenyben második, két négypontos gárda, a Manchester United és a CSZKA Moszkva. A két csapat két héttel ezelőtti, moszkvai mérkőzése 1-1-re végződött, de a Vörös Ördögök azóta a meccs óta még csak gólt lőni sem tudtak. Az MU tehát nem várja jó formában a találkozót, márpedig a vesztes fél nagyon nehéz helyzetbe kerül a továbbjutást illetően. Egy esetleg manchesteri döntetlen a csoportot vezető Wolfsburgnak jöhet jól, aki ha idegenben legyűri a PSV-t, akkor 9 szerzett ponttal óriási lépést tesz a nyolcaddöntő felé. A Farkasoknak könnyű dolga biztosan nem lesz, hiszen az idegenben amúgy sem annyira meggyőző játékuk mellé ott pislákol az a tény, hogy a a jelenleg hárompontos hollandok odahaza a Manchester Unitedet is elkapták.

A C-csoportban a BL történetének első kazah főtáblás együttese, az Asztana az élen álló Atlético Madridot látja vendégül már délután, és nagy bravúrt hajtana végre, ha pontot tudna szerezni a négyes egyik favoritjával szemben. Az előző mérkőzésen a spanyolok 4-0-ra nyertek, de Kazahsztánban a Galatasaraynak például csak egy döntetlenre futotta. A törökök kedden a remek formában futballozó Benfica vendégei lesznek. Bár a lisszaboniak Törökországban kikaptak Sneijderéktől, az Atleticót a Mestallában, az Astanát pedig otthon múlták felül, és egy esetleges sikerrel a portugálok nagy lépést tehetnének a továbbjutás felé.

A „D” jelű kvartettben a tavalyi döntős Juventus a Bundesligában kirobbanó formában lévő, zsinórban hat meccset nyerő, de a BL-ben még mindig csak egypontos Borussia Mönchengladbach vendége lesz. Bár a torinói alakulat a hétvégén megnyerte a városi derbit, de azért az olasz bajnokságban még nem talált teljesen magára. A nemzetközi porondon viszont vezeti csoportját, és ha Pogbáék nyernek Németországban, a csoport másik meccsén pedig a hatpontos Manchester City legyőzi idegenben a hárompontos Sevillát, akkor az Öreg Hölgy és a City is továbbjutónak mondhatja magát két körrel a vége előtt. A Juvéban Khedira, Cáceres, Marchisio és Pereyra biztosan nem játszik, a City-nél pedig Agüero, Delph, Clichy, David Silva és Nasri „erősíti” a maródiak listáját.

Olvasói sztorik