Nemzetközi foci

Ronaldo: alkoholista volt az apám

A Real Madrid portugál klasszisa megdöbbentő vallomást tett nehéz családi hátteréről.

Kapcsolódó cikkek

A Real Madrid portugál klasszisa a keddi, Paris Saint-Germain elleni Bajnokok Ligája-csoportmeccs előtt a The Times magazinnak adott interjújában mesélt nehéz családi hátteréről, arról, hogy az apja alkoholista volt – írja a blikk.hu

Vese- és májelégtelenség következtében hunyt el 51 évesen, amikor a focista még csak 19 esztendős volt.

– Apám szinte mindennap részeg volt, ezért sosem tudtam őt igazán megismerni – tépte fel a múlt fájó sebeit Ronaldo. – Nem is emlékszem arra, hogy komolyan beszélgettünk volna. Talán egyszer történt ez meg. Az igazat megvallva, mindig is arra vágytam, hogy bárcsak más lenne az apám. Csak a nevemet kaptam tőle, ugyanis Ronald Reagan volt a kedvenc színésze, ezért lettem Ronaldo.

A futballsztárt mindig is motiválta, hogy a családfő helyére lépve eltartsa szeretteit, s évi 20 millió eurós (6,2 milliárd forintos) fizetéséből mindent meg is tud adni nekik. Valamint ennek köszönhető a makacssága is, hogy nem foglalkozik az őt nem kedvelő szurkolókkal.

– Nem én vagyok a világ legszerényebb embere, ez tény, de nem érdekel, ha gyűlölnek engem. Ez inkább erőt ad nekem a pályán – jegyezte meg Ronaldo.

Olvasói sztorik