Nemzetközi foci

Mourinhónak továbbra sincsenek álmatlan éjszakái

A gyenge szereplés ellenére sem félti állását a Chelsea portugál menedzsere.

Kapcsolódó cikkek

Továbbra sincsenek álmatlan éjszakái az angol labdarúgó-bajnokságban címvédőként meglehetősen gyengén szereplő, ráadásul kedden a Ligakupából is kieső Chelsea vezetőedzőjének, José Mourinhónak. A londoni csapat az 1-1-re végződő rendes játékidő után a tizenegyes-párbajt 5-4-re elvesztette a Stoke City otthonában, mert Eden Hazard lövését Jack Butland kapus kivédte, ezzel a hazaiak jutottak a legjobb nyolc közé.

A Chelsea tíz forduló után csupán a 15. helyen áll a bajnokságban, ezért a brit sportsajtó egy ideje már azt találgatja, mikor fogy el a klub orosz tulajdonosa, Roman Abramovics türelme, és mikor meneszti az 52 éves portugál edzőt. Néhány helyen már az is megjelent, hogy a Carlo Ancelotti, Guus Hiddink, Josep Guardiola trióból kerülhet ki az utódja. Abramovics viszont egyelőre kitart a tréner mellett, ezt a klubvezetők a közelmúltban egy közleményben is kinyilvánították.

Mindezek ellenére Mourinho továbbra is igyekszik higgadtnak látszani. A kedd esti kupakiesést követően a tőle megszokott dacos stílusban válaszolt az újságírók kérdéseire, és kijelentette: nem félti az állását.

– Nincs szükségem biztosítékra, megerősítésre vagy bármi ilyesmire. A helyzetem fantasztikus, minden éjjel jól alszom. A szerdai szabadnapot a fantasztikus családommal töltöm, a csütörtök pedig ugyanolyan nap lesz az életemben, mint az elmúlt 15 évben bármelyik” – magyarázta a portugál.

Az edző határozottan visszautasította azt a felvetést, miszerint a játékosai azért teljesítenek ilyen gyengén, mert ezzel szeretnék elősegíteni a távozását.

– Gondolják, hogy a játékosok nincsenek velem, vagy nem adnak ki magukból mindent a győzelem érdekében? Ez nekem jó lenne, hiszen az eredménytelenséget könnyedén arra foghatnám, hogy a játékosok ellenem vannak – reagált Mourinho, majd úgy vélekedett, hogy csapata teljesítménye jó válasz volt a kétkedők számára.

– Nagyon jól játszottunk. A mai produkciónk bizonyította, hogy hülyék, akik szóban vagy írásban kritizáltak minket – vélekedett az edző, aki a szombati, Liverpool elleni rangadón nem számíthat a Stoke elleni kupameccs első félidejében sérülés miatt lecserélt csatár, Diego Costa szereplésére.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik