Nemzetközi foci

Csaknem nyolcmilliárdos csúcsgázsit kaphat Leo Messi

Az argentin a legjobban kereső játékos lehet a világon, ha pályafutása végéig elkötelezi magát a Barcához.

A világ legjobban kereső futballistája lehet Lionel Messi, amennyiben pályafutása végéig elkötelezi magát jelenlegi klubjához. A Barcelona végleg magához akarja láncolni a négyszeres aranylabdás argentin sztárt – írja a Blikk.

Ugyan meglehetősen hosszú ideig, még 2018-ig szerződés köti Lionel Messit a Barca labdarúgócsapatához, a katalánok már most be akarják biztosítani, hogy a sztár „örökre” náluk maradjon. Ezért alaposan megemelnék a fizetését, amelybe a 250 milliós eurós (77,9 milliárd forintos) kivásárlási záradék helyére, egy másik kerülne, hogy pályafutása végéig a Barcelonában futballozik.

Természetesen nem ingyen kérik az örök hűséget, hanem alaposan megemelnék a fizetését. Jelenleg évi 20 millió eurót (6,2 milliárd Ft-ot) keres, mint legfőbb riválisa, Cristiano Ronaldo (30) a Real Madridnál. A katalán sportnapilap, a sport.es információi szerint azonban ezt jócskán megemelnék 25 millió euróra (7,8 milliárd Ft-ra) ezzel lekörözhetné a portugált, s egyedül lehetne a világ legjobban kereső focistája.

– Nemrégiben hosszabbítottuk meg Messi szerződését, de idén valóban szeretnénk megújítani a kontraktusát. Bízom benne, erre hamarosan sor kerülhet – nyilatkozta Josep María Bartomeu, a Barcelona elnöke a 8TV-nek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik