Nemzetközi foci

Ezt csinálja utánuk, aki tudja: a semmiből jöttek, bajnokok lettek

Néhány éve még a legelvakultabb finn futballszurkolók sem ismerték az idei évad meglepetéscsapatát, a bajnoki címet bezsebelő SJK Seinäjokit.

Ez nem is meglepetés, hiszen a 2007-ben a TP-Seinäjoki és a Sepsi-78 fúziójából alakult együttes négy idénnyel ezelőtt még a helyi harmadik vonalban szerepelt, majd 2013-ban a másodosztályt megnyerve jutott fel az élvonalba, amely után alaposan meg is erősítették a gárdát, többek között a mára már észt válogatottban is bemutatkozó hálóőrrel, Mihkel Aksaluval. Ahogy arról a Népszava beszámolt, a klub első trófeáját 2014-ben a finn Ligakupa megnyerésével hódította el, amelynek köszönhetően bemutatkozhatott az Európa Liga selejtezőjében, amely 1. fordulójában még kettős győzelemmel búcsúztatta az izlandi Hafnarfjardar.

A csapat azóta tovább erősödött (szerb, brazil, elefántcsontparti és kameruni futballistát is foglalkoztat), és a tavaszi-őszi megrendezésű Veikkausliigát az utolsó fordulóban a Jaro ellen aratott 2-0-s győzelmével megnyerte a RoPS és a Helsinki JK előtt. Ez a siker méltó búcsúja volt jelenlegi stadionjuknak, hiszen a tervek szerint nyáron már új otthonukban fogadhatják ellenfelüket a Bajnokok Ligája kvalifikációs körében.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik