Nemzetközi foci

Mourinho megúszhatja az eltiltást

Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) szóvivője szerint felfüggesztett büntetése ellenére megúszhatja az eltiltást José Mourinho, a Chelsea vezetőedzője.

A portugál tréner szombaton, a West Ham United otthonában 2-1-re elvesztett mérkőzésen bírálta a játékvezetőt, aki ezért a lelátóra küldte őt. Mivel a szakember október elején, a Southampton elleni találkozó után is kritizálta a bírót, az FA a hónap közepén 50 ezer fontos (21,6 millió forintos) pénzbüntetéssel sújtotta és egy mérkőzésre eltiltotta a kispadtól. Utóbbi szankciót egy évre felfüggesztették azzal a kitétellel, hogy csak akkor léptetik életbe, ha Mourinho egy éven belül ismét hasonló fegyelmi vétséget követ el.

A szövetség szóvivőjének hétfői nyilatkozata szerint azonban a szombaton történtek nem jelentik azt, hogy automatikusan életbe lép az eltiltás. A döntést Jon Moss játékvezető jelentésének megtárgyalása után hozzák majd meg. A klub azonban nem ússza meg az elmúlt fordulót szankció nélkül, ugyanis 25 ezer fontot (10,8 millió forintot) biztosan fizetnie kell az FA-nak egyrészt azért, mert hat játékosa sárga lapot kapott a találkozón, másrészt azért, mert Mourinho és a kispadtól szintén elküldött segítője, Silvino Louro sem vett részt a lefújás utáni sajtótájékoztatón.

Olvasói sztorik