Nemzetközi foci

Smalling lesz a United csapatkapitánya

Az angol védő a Vörös Ördögök kulcsjátékosává nőtte ki magát.

Louis van Gaal elmondta, a jövőben Chris Smalling lesz a Manchester United csapatkapitánya – írja a manutdfanatics.hu

Egy évvel korábban a holland menedzser még ostobának nevezte az angol védőt a városi derbin – ahol két lapot is összeszedett – nyújtott gyenge teljesítménye után, ám ebben a szezonban Smalling lenyűgözően teljesít és minden bizonnyal vasárnap is a kezdőcsapatban kap helyet.

Áprilisban a védő négyéves szerződéshosszabbítást írt alá Manchesterben és várhatóan ő viselheti majd a csapatkapitányi karszalagot, miután Wayne Rooney és Michael Carrick visszavonultak.

– Most Wayne Rooney a kapitány, utána Michael Carrick következik a sorban, de amikor ők távoznak, akkor Chris Smalling léphet előre a sorban – fogalmazott Van Gaal.

A menedzser szerint a védő javulása annak is betudható, hogy sokkal többet kommunikál a pályán, mint előtte. A 25 éves játékos kulcsszerepet játszott abban, hogy tavasszal a United legyőzte a City-t, a Liverpoolt és a Tottenhamet is és LvG-t lenyűgözte az, amit ebben a szezonban a védőtől látott.

– Ő maga tette mindezt. Az egész arról szól, hogyan védekezünk csapatként. Ő része ennek és én azt akartam, hogy beszéljen. Megvan benne ez a tehetség. Ettől könnyű őt edzeni. Ezért tettem meg őt a csapat egyik vezérévé.

Olvasói sztorik