Nemzetközi foci

Visszatér a babaarcú gyilkos

Ole Gunnar Solksjaer lett a Molde vezetőedzője.

Ole Gunnar Solskjaer vezetőedzőként visszatért játékospályafutása egyik első klubjához, a Moldéhoz, amelynél már trénerként is tevékenykedett. A Manchester United korábbi futballistája és a norvég klub három és fél évre szóló szerződést kötött, s az új edző azonnal munkába állt.

A Molde, amely három fordulóval a vége előtt hetedik a norvég bajnokságban, csütörtökön a Celtic Glasgow-val mérkőzik az Európa Ligában, amelyben négy pontjával vezeti az A csoportot.

– Az elmúlt egy évben nem volt ilyen komoly munkám, mostanra ismét kedvem támadt ahhoz, hogy a legmagasabb szinten dolgozzak – fogalmazott Solskjaer, hozzátéve: tervben volt, hogy egyszer majd visszatér a Moldéhoz, de ez hamarabb következett be, mint gondolta, mert a cardiffi szerepvállalása a reméltnél rövidebbre sikeredett.

A norvég szakember 2014 januárjában vette át az akkor még Premier League-ben szereplő Cardiff Cityt, de ő sem tudta megmenteni a kieséstől. Ennek ellenére maradhatott a kispadon, ám szeptemberben úgy döntött, elhagyja a klubot, mivel nem egyezett az elképzelése az akkori a tulajdonossal, Vincent Tannal.

A 42 éves Solskjaer 2011 és 2014 között már irányította a Moldét, amellyel 2011-ben és 2012-ben bajnoki címet nyert.

Játékosként 1994-ben mutatkozott be a klubban, de nemzetközi hírnevet a Manchester Unitednél szerzett magának, ahol 1996 és 2007 között 366 mérkőzésen 126 gól szerzett. Az MU-val többek között Bajnokok Ligáját nyert, éppen az ő győzelmet érő találatával.

Olvasói sztorik