Nemzetközi foci

Klopp megjött, és rögtön odaszúrt a szövetségnek

A német szakember szerint nem bánnak megfelelően az angol tehetségekkel.

A Liverpool labdarúgócsapatának új vezetőedzője, Jürgen Klopp azért bírálta az angol szövetséget, mert szerinte nem megfelelően bánnak a fiatal angol tehetségekkel. A német tréner annak apropóján szólalt meg, hogy Jordan Rossiter sérülten tért vissza a klubhoz. A fiatal játékos az angol U19-es válogatottban három mérkőzést játszott egy héten belül az Európa-bajnoki selejtezőtornán, megsérült, és egy hónapot ki kell hagynia.

– Még soha nem hallottam, hogy egy ennyire fiatal játékosnak három meccset kelljen játszania öt nap alatt. Nem tudom, kivel kell beszélni erről, de a klub részéről valaki az angol szövetséghez (FA) fordul majd, mert ez így nincs rendben – magyarázta Klopp, aki mindössze két hete dolgozik Angliában.

– Ha lovakként kezeljük őket, akkor lovakká válnak. Több időt kellene adni nekik a fejlődésre, nem lenne szabad túl nagy nyomás alá helyezni őket. Három meccs öt nap alatt csak rosszat tehet egy 18 éves játékossal – magyarázta az edző, majd úgy fogalmazott: szeretné, ha labdarúgói képesek lennének minél több játékstílushoz alkalmazkodni, de egyiküknek sem kell 150 kilométert futnia ahhoz, hogy sikeres legyen.

– Természetesen egészséges, jó fizikai állapotban lévő, megfelelő önbizalommal rendelkező, profi fiatalokra van szükségünk, úgyhogy ne öljük meg őket. Őrültség például több futást követelni tőlük, mint amennyire képesek – tette hozzá a 48 éves tréner.

Klopp első angliai mérkőzésén a Liverpool 0-0-t játszott a Tottenham Hotspur otthonában, csütörtökön pedig az orosz Rubin Kazanyt fogadja az Európa Ligában.

Olvasói sztorik