Nemzetközi foci

Real–Barca: hatalmas botrány van készülőben

Katalán lapok szerint a Madrid megkörnyékezte az El Clásico egyik partjelzőt.

Két katalán lap is úgy értesült, hogy a jövő hónapban esedékes El Clásico egyik partjelzőjét megkörnyékezték, hogy a madridiakat segítse a Barcelona elleni rangadón.

Az idény El Clásicóját november 21-én játsszák a Bernabéuban, és bár a játékvezetői csapatokat nem hozták nyilvánosságra, a klub minden bizonnyal tudják, kik vezetik majd a meccset. Az L’Esportiu és a COPE is úgy tudja, a Real Madrid részéről „nyomás alá helyezték az egyik partjelzőt, hogy a Barca ellen a madridiakat segítse” – írja az origo.hu

A katalán lap még ennél is tovább megy, azt állítja, az október 19-én történt esetről tud egy katalán korrupcióellenes ügyész, akihez egy Jacinto Vicente nevű ügyvéd keresett fel a játékvezető vallomásával, amiben részletesen elmondja, hogy helyezték nyomás alá. Az ügyvéd kérésére a partjelző nevét nem hozták nyilvánosságra, de a rendőrség a hírek szerint már megkezdte a nyomozást az ügyben.

Az asszisztens kijelentette, nyilvánosságra akarja hozni a történteket, hogy a jövőben ne fordulhasson elő hasonló eset, és őt se érje személyes sérelem.

A COPE már azt is tudni véli, hogy ki helyezte nyomás alá a partjelzőt, szerintük José Angel Jimenez Munoz de Morales, a Spanyol Játékvezetői Bizottság egyik tagja próbálta rábeszélni, hogy a madridiaknak kedvezzen a spanyol bajnokság csúcsrangadóján.

A spanyol lapok kiemelik, soha még csak hasonló esetre sem derült fény a spanyol első osztályú bajnokságban.

Olvasói sztorik