Nemzetközi foci

Azerbajdzsánban játszik a Dortmund

A török Fenerbahce a holland éllovas ellen javíthat, a Napoli a dán bajnok ellen folytathatja menetelesét az EL-ben.

A Bajnokok Ligája után csütörtökön az Európa Liga küzdelmei is folytatódnak. Ma este összesen 24 mérkőzést rendeznek, a Rangadó.hu az alábbi összeállításában a legérdekesebbnek vélt párosításokat vezeti fel.

A szezont repülőrajttal kezdő Borussia Dortmund Azerbajdzsánban, a Gabala vendégeként lép pályára. Az azeri csapat az eddigi két fordulóban csupán egy pontot gyűjtött, de hazája bajnokságában menetel, a második helyen áll, odahaza pedig csak két gólt kapott. A Dortmund a bombakezdés után az utóbbi öt meccséből csak kettőt tudott megnyerni a Bundesligában, a nemzetközi porondon hazai környezetben legyőzte a Krasznodart, és döntetlent játszott a PAOK vendégeként

Jürgen Klopp csütörtökön megszerezheti első győzelmét a Liverpool menedzsereként, a Vörösök ellenfele az orosz Rubin Kazany lesz az Anfield Roadon. A német szakember döntetlennel debütált a Spurs otthonában, de az eddig 1 ponttal szerénykedő orosz együttes ellen mindenképp az angol klub a favorit. A Pool a Sionnal és a Bordeaux-val is ikszelt, így Klopp első sikere, a csapat első idei EL-győzelmét is jelentené.

A dán bajnok Midtjylland otthonában nem lesz könnyű dolga az olasz Napolinak. Mindkét csapat verte eddigi mindkét ellenfelét, a Club Brugge-t és a Nemanja Nikolicsot foglalkoztató Legia Varsót. A nápolyiak számára nehezen indult a szezon, de aSerie A-ban az utóbbi öt meccsükből négyet megnyerték, a hétvégén a listavezető Fiorentinát lépték le Hamsíkék. A Midtjylland is remek formának örvend, címvédőként vezeti a dán bajnokságot.

A Fenerbahce az A-csoport utolsó helyén áll, eddig csupán egy döntetlenre futotta az EL-ben a török negyedik helyezettnek. Csütörtök este sem lesz könnyű dolga Naniéknak, ugyanis az Ajaxot látja vendgül. A holland csapat vezeti az Eredivisie tabelláját, de a nemzetközi porondon kettőt ikszelt. A győztes fél nagy lépést tehet a továbbjutást felé, hiszen a csoportelső Molde is csak négy ponttal áll.

Olvasói sztorik