Nemzetközi foci

A délvidéki csapatot fogadja a felvidéki válogatott

A délvidéki csapatot fogadja második hazai pályán sorra kerülő mérkőzésén a felvidéki bajnokságban (FLB) szereplő csapatokból összeállt válogatott – tájékoztatta az MTI-t Varga Péter a Felvidéki Labdarúgó Egyesület (FLE) elnöke csütörtökön. A találkozót jövő kedden játsszák a csallóközi Bős csapatának pályáján.

A felvidéki válogatott létrehozásának ötlete mintegy kétéves múltra tekint vissza. A válogatott összeállításának távlati céljával sportkedvelő amatőrök kezdeményezése alapján akkor jött létre az FLB, amelyben Dél-Szlovákia főként magyarok lakta régióinak mintegy negyven együttese vesz részt. A válogatott jogi háttérszervezetét, az FLE-t idén februárban vette fel teljes jogú tagjának a Független Labdarúgó Szövetségek Konföderációja (ConIFA), a válogatott játékoskerete pedig ezt követően állt össze. A mostani találkozó a felvidékiek sorrendben második „nemzetbeli válogatott mérkőzése” lesz a tavasszal Székelyfölddel ugyancsak hazai pályán, Dunaszerdahelyen játszott meccs után, amelyet 1-0-ra sikerült megnyerniük.

A felvidéki csapat a sikeres tavaszi bemutatkozó mérkőzése után mostanáig nyolcszor lépett pályára, részt vett egy nemzetközi tornán Man szigetén, majd szerepelt a debreceni ConIFA Európa Kupán is.

– A mostani lesz az utolsó szabadtéri mérkőzésünk az idei szezonban, és szerettünk volna még egyszer hazai pályán játszani, ezért hívtuk meg a Felvidékre a nyáron összeállt délvidéki csapatot – mondta az MTI-nek Varga Péter. Hozzátette: a felvidéki csapat a tavaszi kezdő mérkőzése óta érzékelhető változáson ment át, a válogatott bő, 23 fős keretében nyolc csere történt.

– Sikerült erősítenünk, a keretben közel megduplázódott azoknak a játékosoknak a száma, akik egyébként a szlovák második ligában játszanak – fejtette ki az FLE elnöke. Megjegyezte: bizakodva néznek a találkozó elé, természetesen nyerni szeretnének, ám mint mondta: tekintve, hogy a délvidéki csapat játéka még ismeretlen számukra, eredmény tekintetében minden elképzelhető. A délvidéki csapat újoncnak számít, keretük idén nyáron állt össze, első mérkőzésüket odahaza játszották a szerbiai horvátok válogatottja ellen, és akkor győztek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik