Nemzetközi foci bajnokok ligája

Zlatan vs. CR7, avagy PSG-Real a BL-ben

A Manchester City a Sevillát, a Juventus a Mönchengladbachot fogadja szerdán Európa legrangosabb sorozatában.

Kapcsolódó cikkek

A fantasztikus keddi meccsek és gólok után szerdán folytatódik a Bajnokok Ligája harmadik fordulója. A játéknap legjobban várt összecsapása egyértelműen a Real Madrid párizsi vendégjátéka.

A Paris Saint-Germain és a királyi gárda az A-csoport két favoritja, és mindkét együttes eddig hat pontot gyűjtött a két forduló alatt. A franciák és a spanyolok is bombaformában várhatják az összecsapást, mindkét gárda vezeti hazája bajnokságát, így a két gigász között nüanszok és a pillanatnyi forma dönthet csak. Fontos lehet, hogy milyen napot fog ki Zlatan Ibrahimovic és Cristiano Ronaldo, a két klasszis nemrégiben lett csapata történetének legeredményesebb játékosa, és bátran kijelenthető, hogy ez a mérkőzés a két játékos csatájáról fog szólni. Ami a hiányzókat illeti, hazai oldalon David Luiz és Verratti játéka kérdés, míg a madridiaknál Gareth Bale és James Rodríguez biztosan nem lép pályára. A csoport másik meccsén a Malmö a Sahtar Donecket fogadja. Papíron az ukrán csapat az erősebb, de a Bajnokok Ligájában bármi megtörténhet, és a svédek biztosan nem fogják könnyen adni magukat. Az biztos, hogy a vesztes végleg lemondhat a továbbjutásról.

A B-csoport eddig a sorozat legkiegyenlítettebb négyese, a PSV, a Manchester United, a Wolfsbug és a CSKA Moszkva is három pontot szerzett. A Vörös Ördögök szerda este az orosz fővárosban lépnek pályára, ráadásul bizakodhatnak, mivel hétvégén magabiztos győzelmet arattak az Everton otthonában. Az oroszok minden bizonnyal nem ijednek meg nagynevű ellenfelüktől, a CSKA veretlenül vezeti a Premjer Ligát, és odahaza azt a PSV-t is legyűrte, amely megverte az MU-t. A hollandok a német Wolfsburgnál vendégeskednek. A találkozó esélyesei a Farkasok, akik a Bundesligában és a BL-ben is rendkívül meggyőzően futballoznak hazai környezetben.

A C-csoportban is még bármi megtörténhet. Az eddig százszázalékos Benfica a török pokolba, a Galatasarayhoz utazik. Az isztambuli csapatnak égető szüksége van a pontokra, hiszen az eddigi két találkozón csak egy döntetlenre futotta Sneijderéknek. A hétvégén mindkét csapat győzelemmel hangolt a szinte megjósolhatatlan kimenetelű összecsapásra. Az Atletico Madrid az előző körben nagy meglepetésre odahaza kikapott a Benficától, ezúttal a Galatával ikszelő, kazah Astana ellen javíthat hazai mérlegén, és tapadhat a csoportelső portugál együttesre.

A D-csoportban a Manchester City a Sevillát fogadja. Az égszínkékek remek formának örvendenek, vezetik a Premier League-t, a hétvégén öt gólt gurítottak az újonc Bournemouth-nak. Az EL-győztes Sevilla pocsékul kezdte az idei szezont, de a BL első körében simán verte a Mönchengladbachot. A spanyolok a bajnokságban mostanában kezdtek magukra találni, de idegenben még mindig nem megy a szekerük. A találkozó toronymagas esélyese még így is a Sergio Agüerót és David Silvát nélkülözni kényszerülő City. A tavalyi döntős Juventus a nulla pontos Mönchengladbachot látja vendégül. A németek már túl vannak egy edzőváltáson, aminek köszönhetően a Bundesligában már kiegyenesedtek, de Torinóban az olasz bajnok ellen így sem számíthatnak túl sok jóra.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik