Nemzetközi foci

Létfontosságú meccsen fogadja az Arsenal a Bayernt

A címvédő Barcelona Fehéroroszországban, a Chelsea Ukrajnában lép pályára.

Az Európa-bajnoki selejtezők miatt egy kicsit többet kellett várnunk a Bajnokok Ligája következő fordulójára, de már rögtön kedden igazi futballcsemegék várnak a foci szerelmeseire. A legrangosabb európai kupa keddi játéknapjának legnagyobb rangadója egyértelműen az Arsenal és a Bayern München összecsapása.

Az Ágyúsok az Emirates Stadionban fogadják a bombaformában lévő münchenieket. Arséne Wenger együttese szinte az életben maradásért lép pályára, hiszen eddig a Dinamo Zágráb, és az Olympiakosz ellen is kikapott. A bajorok százszázalékosak, és a BL-melett a Bundesligában is menetelnek, a londoniaknak nagyon fel kell kötniük a gatyájukat, ha meg akarják kezdeni a pontgyártást a nemzetközi porondon. Formájukkal nincs most gond, a válogatott szünet előtt odahaza bedarálták a Manchester Unitedet, a hétvégén pedig 3-0-ra nyertek a Watford otthonában. A vendégeknél Götze, Vidal és Coman játéka is kérdéses. A csoport másik meccsén két hárompontos együttes találkozik, a zágrábiak pont otthon, a görögök pedig éppen idegenben gyűrték le az Ágyúsokat. Ha az Arsenal nem veri meg a Bayernt, akkor a Dinamo-Olympiakosz meccs győztese nagy lépést tehet a továbbjutás felé.

Az E-csoportban a címvédő Barcelona a friss fehérorosz bajnok BATE Boriszov vendégeként lép pályára. A katalánok eddig ikszeltek Rómában, majd a Nou Campban nagy nehezen gyűrték le a Leverkusent, idei teljesítményük messze nem olyan meggyőző, mint tavaly, ráadásul Messi, Iniesta és Rafinha sem lesz ott Fehéroroszországban, ahol az AS Roma az előző körben már megégett. A csoport másik kérdése, hogy a Farkasok a Leverkusen otthonában mire mennek. A gyógyszergyáriak bátor játékot mutattak a Barcelona ellen, de ez elmondható az olaszokról is. A Bayer döntetlennel, a Róma győzelemmel hangolt a hétvégén a keddi találkozóra. A hazaiaknál Toprak és Bender, a vendégeknél Totti, Keita és Dzeko játéka kérdéses.

A Chelsea a G-csoport harmadik helyéről várja a harmadik játéknapot, és a Dinamo Kijev vendégeként egy újabb nehéz mérkőzésre számíthat. José Mourinho csapata pocsékul rajtolt idén, de azért a Maccabi Tel Avivot kiütötte a Stamford Bridge-n. A Porto ellen viszont kikaptak az előző körben, és a kvartettet vezető ukrán csapat ellen sem lesz könnyű dolga Hazardéknak. A londoniakat legyőző portugálok az izraeli csapatot látják vendégül a Dragao Stadionban, ahova általában nem nyerni mennek a csapatok. A Portónak még úgy is jó esélye van arra, hogy az első helyről várja majd a visszavágókat, hogy Brahimi játéka erősen kérdéses.

A H-csoport első helyezettje, a hibátlan Zenit a mindössze egy pontot gyűjtő Lyont fogadja. A szentpéterváriak idegenben a Valenciát, odahaza a belga Gentet verték, így bejelentkeztek az egyik biztos továbbjutó helyére. A Lyon nem kezdett jól, a Gent otthonában csak egy döntetlenre futotta a franciáknak, míg hazai környezetben kikaptak a Valenciától. A spanyol Denevérek a belga csapatot fogadják a Mestallában, a hazai pálya és a két gárda közti osztálykülönbség minden bizonnyal Valencia-sikert eredményez majd.

Olvasói sztorik