Nemzetközi foci

Van Gaal figyelmeztette Depayt

A fiatal hollandnak azonosulnia kell a Manchester United filozófiájával, különben Di Maria sorsára juthat.

Vitathatatlan, hogy a tehetsége alapján a jövő egyik legnagyobb ígérete a nyáron PSV-től a Manchester Unitedhez igazoló Memphis Depay. A 21 éves támadó angliai pályafutása jól indult, de aztán mintha kicsit beleszürkült volna a meccsekbe, és szeptemberben le is nyilatkozta, hogy még szoknia kell a Premier League ritmusát. A játékos legutóbb, az Everton elleni siker során nem is került a kezdőbe, csak a kispadon nézte társait.

A Goodison Parkban elért 3-0-s siker után Louis van Gaal elmondta, segítője, Ryan Giggs iránymutatást adott Depay-nak, aki nem igazán tudta befogadni a csapat filozófiáját.

– Ryan is adott tanácsokat neki, de a játékos önmaga felellős saját tetteiért. Tiszteletben kell tartanod a csapat filozófiáját. Láttuk, hogy néhány játékos nem tudott alkalmazkodni a csapat filozófiájához. Ezt előre nem lehet tudni. Ki kell várnod és majd kiderül ez. Ez történt Angel Di Mariával és Falcaóval is.

Amikor arról kérdezték a menedzsert, hogy mit kellene tennie Depay-nak ahhoz, hogy felszínre törjön a benne rejlő potenciál, a menedzser így folytatta:
– Ezt csakis Memphis-szel beszélem meg, nem veled. Hiszek-e benne még mindig? Természetesen! A fiatal játékosokkal az a baj, hogy nem képesek kiegyensúlyozott teljesítményre. Ezt meg kell tanulni. Nekünk pedig időt kell adni.

Olvasói sztorik