Nemzetközi foci

U19: 5-1-es vereség Szlovákiától

A magyar U19-es válogatott 5-1-es vereséget szenvedett Szencen a házigazda szlovákoktól – írja az mlsz.hu

Az Eb-selejtező elitkörre készülő szlovák válogatott kedden nem kis szerencsével tudta 3-2-re megnyerni a két csapat lipóti felkészülési meccsét, a műfüvön rendezett csütörtöki, szenci visszavágón azonban teljesen megérdemelten győzte le a mieinket. Bár a szlovákok már a találkozó első perceiben agresszíven letámadtak a magyar térfélen, eleinte semmi sem utalt arra, hogy bármelyik csapat nagy különbséggel nyerheti meg a meccset. Az első negyedóra végéhez közeledve egy ártalmatlan szituációban kapusunk elcsúszott egy kapu felé guruló labda elrúgásánál, a szlovákok lecsaptak az adódó lehetőségre, és Mráz révén megszerezték a vezetést. A kapott gól után némi fejetlenség lett úrrá a csapatunkon belül, a szlovákok pedig kegyetlenül kihasználták a bizonytalankodásainkat, a 16. percben Mráz fejjel volt eredményes, majd a 37. percben Spalek egy távoli lövéssel növelte a hazai előnyt, így már a szünetre eldőlt a találkozó.

A második félidőre kiegyenlítetté vált a találkozó, előbb Czingráber, majd Murka lövésénél kellett nagyot védenie a hazai kapusnak. A 82. percben Rózsahegyi Dominik beadása után Popov Patrik szépített, majd pár perccel később egy szabályosnak tűnő gólunkat nem adta meg a játékvezető. Így 3-2 helyett 4-1-re alakult a mérkőzés, mert az ellentámadás végén büntetőhöz jutottak a szlovákok, amit Kopicár értékesített. A 92. percre is maradt egy szlovák gól, Jirka 25 méterről bombázott a kapunkba, kialakítva az 5-1-es végeredményt.

Szlovákia-Magyarország 5-1 (3-0)

Magyarország: Gyollai Dániel (Tóth Balázs, 46.) – Szivacski Donát (Ayrton de Oliveira, 62.), Czingráber Máté, Tóth Bence, Beke Zsolt (Fodor Ákos, 33.) – Vogyicska Bálint (Katona Máté, 81.), Pávkovics Bence (Rózsahegyi Dominik, 65.) – Murka Benedek (Demeter Nándor, 81.), Szabó Bence, Korozmán Kevin – Popov Patrik.

U18: Döntetlen Montenegró ellen

Az U18-as válogatottunk végig jelentős fölényben játszott a montenegróiak elleni csütörtöki felkészülési mérkőzésen, de csak döntetlent tudott kiharcolni.

A két válogatott kedden mérkőzött meg először, akkor a montenegróiak egy büntetőből szerzett találattal 1-0-ra győzni tudtak. A csütörtöki visszavágón már a mérkőzés elejétől kezdve a magyar csapat dominált, de fölénye csak helyzetekben (köztük két-három ziccerben) mutatkozott meg, a félidő hajrájáig egyik lehetőséget sem tudtuk kihasználni. A 43. percben végül megszereztük a vezetést, egy hosszú indításra Kamarás György csapott le, kapura tört, majd a kifutó kapust átemelve 12 méterről a hálóba helyezett (1-0).

A szünet után két perccel, első valamirevaló helyzetéből egyenlített Montenegró, egy szabadrúgást követő fejessel alakította 1-1-re az eredményt. Ezt követően visszaállt a korábbi rend, a magyar válogatott futballozott dominánsan, de hatalmas mezőnyfölénye nem hozott gólt, csak kihagyott helyzeteket, így döntetlennel ért véget a találkozó.

Magyarország-Montenegró 1-1 (1-0)

Magyarország: Zöldessi Illés (Gundel Takács Bence, 46.) – Szilágyi Zoltán, Tóth Dávid, Szalai András, Nagy Zsombor (Nagy Roland, 60.) – Tóth Keve, Bayer Bence – Tömösvári Bálint (Jelena Richárd, 60.), Takács Ronald (Bodrogi János, 60.), Kovács Dávid (Herjeczki Kristóf, 46.) – Kamarás György (Dragóner Filip, 46.)

Olvasói sztorik