Nemzetközi foci

Van Persie öngólja, Mertens kihagyott ziccere – VIDEÓ

A holland válogatott kedd este hazai pályán 3-2-re kikapott Csehországtól, így eldőlt, hogy csoportnegyedikként zárt, és nem jutott ki a jövő évi Európa-bajnokságra. A csehek harmadik gólját – amivel 0-3 lett az állás – Robin van Persie szerezte, miután a saját kapujába fejelt. A holland támadót maximum vigasztalta, hogy a hajrában a csehek kapujába is betalált, ugyanis ez volt a támadó ötvenedik gólja a válogatottban, amivel a holland labdarúgás legeredményesebb játékosa lett.

A németalföldiek nemzeti csapatában 2005-ben debütált Van Persie 101. válogatott fellépésén érte el a határkőnek számító gólmennyiséget. A hollandok házi listáján – a voetbalstats.nl adatai szerint – nyolccal vezet a csehek ellen az első holland találatot szerző, így 76. meccsén 42. alkalommal eredményes Klaas-Jan Huntelaar előtt, a harmadik helyet pedig Patrick Kluivert foglalja el, aki 1994 és 2004 között 40 gólig jutott 79 mérkőzésen.

A játéknapon történt még egy érdekes eset. A kontinensviadalra csoportelsőként kijutó Belgium odahaza 3-1-re legyőzte Izraelt, de ha Dries Mertens az első félidőben berúgja ordító ziccerét, akkor még nagyobb arányban is nyerhettek volna a belgák. Öröm az ürömben, hogy Mertens szerezte meg a vezetést a második félidőben, de ezért a hibáért akkor sem fogják megdicsérni.

Olvasói sztorik