Nemzetközi foci

Novembertől Belgium vezeti a FIFA világranglistáját

Novembertől Belgium vezeti majd a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistáját, ezzel a rangsor 1993-as bevezetése óta a nyolcadik nemzet lesz, amely a rangsor élén áll.

– Büszkék vagyunk – fogalmazott röviden Vincent Kompany, a belga válogatott csapatkapitánya, aki a hír hallatán nem feledkezett meg megemlékezni arról, hogy miközben ők az élre kerülnek, az ősi rivális hollandok csak negyedik helyen végeztek Európa-bajnoki selejtezőcsoportjukban, így nem jutottak ki a jövő évi, franciaországi kontinensviadalra.

A tavalyi brazíliai világbajnokságon negyeddöntős belga csapat csoportelsőként biztosította helyét az Eb-n. Belgiumból az elmúlt években olyan sztárjátékosok kerültek a nemzetközi futballvilágba, mint Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku vagy Eden Hazard. Utóbbi a világranglista kapcsán azt emelte ki, hogy bár most az élre kerülnek, de teljesítményüket a megszerzett trófeák alapján ítélik majd meg. De Bruyne különlegesnek ítélte a helyzetet, a védő Thomas Meunier pedig egyenesen bizarrnak, hogy Belgium Németország és Brazília előtt szerepel majd a rangsorban. Marc Wilmots szövetségi kapitány elégedettnek és büszkének nevezte magát.

A FIFA-világranglistát korábban Brazília, Argentína, Spanyolország, Hollandia, Franciaország, Németország és Olaszország vezette.

Olvasói sztorik