Nemzetközi foci

Mészöly: figyelem, magyarok, így kell küzdeni

Mészöly Kálmán szerint le kellene vetíteni a magyar futballistáknak a keddi török-izlandi összecsapást, hadd lássák a mieink, hogy küzd, harcol, birkózik egy eltökélt válogatott.

Kapcsolódó cikkek

Furcsa érzései lehettek Mészölynek a konyai Európa-bajnoki selejtező utolsó perceiben. A korábbi kiváló edző a török szövetség meghívására foglalt helyet a VIP-páholyban, és egykori kapitányként nyilvánvalóan nem közömbös számára Törökország, ugyanakkor pontosan tudta, Selcuk Inan gyönyörű gólja kiüti a nyeregből a magyar együttest.

Mészöly Kálmán sajnálja, hogy nem Magyarország lett a legjobb csoportharmadik, ám úgy véli, a törökök megharcoltak a sikerért.

– Érdemes lenne otthon levetíteni a mérkőzést, hadd lássák a labdarúgóink, hogy küzd egy szenvedélyes csapat – felelte honlapunknak a szakember még Törökországban. – Leírhatatlan hangulat volt a meseszép, új stadionban, 42 ezer szurkoló hajtotta a hazaiakat. Látszott a török játékosokon, hogy egy percre sem adják fel, hisznek a győzelemben, és ennek meg is lett az eredménye, hiszen az utolsó pillanatokban sikerült megszerezni a győztes gólt. Ebben a hozzáállásban látom a legnagyobb különbséget a török és a magyar futballisták közt: akik Izland ellen szerepeltek, egytől-egyig harcoltak, birkóztak, brusztoltak. Szólni kell Fatih Terim szövetségi kapitányról is, aki annak idején a játékosom volt, s most igazi hadvezérként irányított.

A magyar válogatott kapcsán Mészöly Kálmán megjegyezte, nem lesz könnyű sikerrel venni a pótselejtezős párharcot, ám a törökökéhez hasonló mentalitással esélyünk lehet a sikerre.

Olvasói sztorik