Nemzetközi foci

Pelé kritizálta a brazilokat

A legenda szerint az ügynököknek túl nagy a befolyásuk a labdarúgók felett.

Kritikusan nyilatkozott hazája labdarúgó-válogatottjáról a háromszoros világbajnok brazil Pelé. Az egykori 92-szeres válogatott játékos háromnapos indiai látogatása során, hétfőn kifejtette: nincs túlságosan jó véleménnyel napjaink brazil csapatáról.

– Egyénileg a mi játékosaink a legjobbak a világon, de csapatszinten már sok problémát látok” – kezdte Pelé, aki szerint az ügynököknek egyre nagyobb a befolyásuk a labdarúgók felett.

– Az én időmben a játékosok a klubjaikhoz tartoztak, manapság viszont már inkább a tanácsadóik befolyása alatt állnak” – ecsetelte a 74 éves legendás játékos, aki pozitívumként említette, hogy legalább a futball iránti szenvedélyt még nem veszették el a brazilok.

A nemzetközi szövetséggel (FIFA), illetve annak elnökével, Joseph Blatterrel kapcsolatos botrányról nem kívánt beszélni, de leszögezte, hogy neki nincsenek elnöki ambíciói.

A brazil válogatott – magyar idő szerint – múlt pénteken 2-0-s vereséggel kezdte a 2018-as, oroszországi világbajnokság selejtezősorozatát Chile ellen, legközelebb pedig, szerda hajnalban, Venezuelát fogadja.

Olvasói sztorik