Nemzetközi foci

Ancelotti a Premier League-be vágyik

Az olasz szakember hamarosan a Manchester City kispadján fog ülni.

A világhírű olasz tréner, Carlo Ancelotti irányította már Milant, a Chelsea-t, a Paris Saint-Germaint és a Real Madridot is. A rutinos szakember januártól szeretne ismét munkába állni, és elárulta, legszívesebben a Premier League-ben dolgozna.

– Továbbra is vakáción vagyok, legalább az év végéig, aztán viszont újrakezdem. Oda megyek, ahova majd hívnak. Az ajánlatokat kiértékelem, aztán döntök. Néhány héttel ezelőttig féltem, hogy egy klub megkeres, most már azonban úgy érzem, egyre közelebb vagyok ahhoz, hogy újra munkát vállaljak – nyilatkozta Ancelotti a Corrierre dello Sportnak.

– Szeretnék ismét a Premier League-ben dolgozni – folytatta az 56 éves szakember. – Ott nemcsak a játékon belül, hanem azon kívül is minden adott. Mielőtt befejezem, mindenképpen szeretnék még tapasztalatot szerezni Angliában.

Az olasz edző a Manchester Cityre is kitért.

– A Premier League-ben a Manchester Citynek van a legerősebb kerete, mint ahogy a Bajnokok Ligájában meg a Barcelonának, a PSG-nek, a Bayern Münchennek vagy a Real Madridnak. Legközelebb a City kispadján látnak engem, miután a klub meghívott egy jótékonysági mérkőzésre novemberben, amelyen én irányítom majd az egyik csapatot.

Olvasói sztorik