Nemzetközi foci

A magyar focista, aki már kijutott a 2016-os Eb-re: utánam, srácok!

Megszólaltattuk azt a magyar labdarúgót, aki már hétfő este Európa-bajnoki szereplést ünnepelhetett. Saláta Kornél, a szlovák válogatott védője nem is aludt túl sokat a luxemburgi siker után…

Három mérkőzést „ellazsált” Szlovákia az Eb-selejtezők második felében, ám a záró körben újra visszatért a győzelmi ösvényre, és kijutott a franciaországi kontinenstornára. Saláta Kornél – aki a hétfőit megelőző három meccsen a pályán volt, korábban Macedónia ellen pedig gólt is fejelt – a kispadról nézte végig, Hamsíkék hogy győznek 4-2-re Luxemburgban, ám a továbbjutást megünneplő buliban már aktív volt.

– Maradtunk a meccs helyszínén, csak kedd reggel indult a repülőgépünk, és bevallom, addig nem is nagyon aludtam – mesélt a Rangadó.hu olvasóinak a harminc esztendős védő. – Kicsit komplikálttá tettük a helyzetünket, hiszen már jóval korábban bebiztosíthattuk volna a továbbjutást, de valami mindig közbe jött. Azt hiszem, a ragyogó rajt, a sorozatban elért hat diadal után túlságosan nagy volt a csapatra nehezedő teher. A spanyolországi vereség benne volt a pakliban, ám otthon Ukrajna és Fehéroroszország ellen hibáztunk. Még szerencse, hogy a végén csak eljutottunk Franciaországba.

Saláta, aki többéves oroszországi szereplést követően tavaly igazolt a Slovan Bratislavába, már többször elmondta, hogy egyaránt érzi magát szlováknak és magyarnak (sokan „Magyarnak” becézik a szlovák válogatottban). Az Esztergomtól néhány kilométerre fekvő garamkövesdi otthonukban magyarul beszélget a szüleivel, akárcsak a barátnőjével, Tímeával.

S, hogy lesz-e egy csapatnyi honfitársa jövőre Franciaországban?
– Nagyon bízom benne – tette hozzá a Slovan focistája. – Klubtársammal, Prskin Tamással már régóta üzengetünk egymásnak, hogy jussunk el az Eb-re. A magyar csapatnak jó esélye van, hogy legjobb csoportharmadikként zárjon, mi mást mondhatnék: találkozzunk Franciaországban!

Olvasói sztorik