Nemzetközi foci

Hülyeséget beszél a magyarok végzete

Ez fáj! Az északír Kyle Lafferty az argentinokkal és a brazilokkal játszana az Európa-bajnokságon.

Kapcsolódó cikkek

A magyar válogatott Európa-bajnoki selejtezőcsoportjából Észak-Írország már a vasárnapi, utolsó forduló eredményeitől függetlenül továbbjutott, és ott lesz a jövő évi, franciaországi tornán. A 28 éves középcsatár, Kyle Lafferty eddig hétszer volt eredményes a kvalifikációs sorozatban – ebből kétszer a mieink ellen –, és az összesített góllövőlista negyedik helyén áll.

Ahogy mondani szoktuk: a suszter maradjon a kaptafánál, tehát mondjuk rúgjon egy-két gólt vasárnap Finnországnak, de semmiképpen nem szólaljon meg olyan témában, amely minimális földrajzi ismereteket igényel.

Történt ugyanis, hogy az angol Norwich City támadója az északír válogatott Európa-bajnoki esélyeinek elemzése során azt találta mondani: Argentína vagy Brazília ellen szeretne focizni jövőre, nagyszerű lenne ugyanis Lionel Messi vagy Neymar ellen pályára lépni.

Az európai sportsajtó persze azonnal felkapta a bugyuta mondatot, de egyelőre senki nem tudja eldönteni, vajon komolyan gondolta-e Lafferty, amit mondott, vagy csak viccelt?

A goal.com például úgy foglalt állást, hogy ezt nem gondolhatta teljesen komolyan a csatár, vagy ha mégis, akkor nincs tisztában vele, milyen versenyen is vesznek részt… Lehet, hogy világbajnoki selejtezőnek hiszi a mostani sorozatot?

Az igazat megvallva, az északírek – a magyarokhoz hasonlóan – 1986 óta nem jutottak ki világversenyre, hősünk pedig egy évvel később született, úgyhogy talán megbocsátható a bakija.

Olvasói sztorik