Nemzetközi foci

Nagy nehezen a németek is kijutottak

A lengyelek és az albánok is résztvevők...

FRISS:

A világbajnok német, valamint a lengyel válogatott is biztosította részvételét a 2016-os, franciaországi Európa-bajnokságon, a selejtezősorozat utolsó fordulójában. Németország vasárnap Grúzia 2-1-es legyőzésével, míg Lengyelország az írek elleni sikerrel harcolta ki a részvételt. A D-csoport harmadik helyén végző Írország pótselejtezőn harcolhatja ki a kvalifikációt.

Már 16 válogatott részvétele biztos a 24 csapatos kontinensviadalon. Eddig kijutott Franciaország (házigazdaként), Anglia, Csehország, Izland, Ausztria, Észak-Írország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Olaszország, Belgium, Wales, Albánia, Románia, Németország és Lengyelország.

Korábban írtuk:

Az albán válogatott biztosította részvételét a 2016-os, franciaországi kontinenstornán, ugyanis idegenben 3-0-ra legyőzte Örményországot a selejtezősorozat utolsó fordulójában, vasárnap. Az albán együttes története során először vehet részt Európa-bajnokságon. A csoport első helyét már korábban biztosító portugál csapat 2-1-re diadalmaskodott a mérkőzést kilenc játékossal befejező szerb válogatott vendégeként.

A magyarokkal azonos csoportban szereplő román válogatott a papírformának megfelelően 3-0-ra nyert a Feröer-szigeteken, így megszerezte a második helyet, és továbbjutott. Ez azt jelenti, hogy a csoport harmadik helyén záró magyar válogatott legjobb harmadikként vagy pótselejtezőn harcolhatja ki az Európa-bajnoki részvételt.

Előbbire jó esélye van, hiszen ahhoz, hogy ez teljesüljön, az kell, hogy a magyarokra ebben a kérdésben még veszélyes ukrán válogatott a C-csoportban hétfőn, hazai pályán ne győzze le a címvédő spanyolokat. Az A-csoportból még a törökök előzhetik meg ebben a versenyben a magyarokat, de amellett, hogy le kell győzniük Izlandot, még a sereghajtó kazahoknak is nyerniük kellene a lettek otthonában.

Európa-bajnoki selejtező, 10. (utolsó) forduló

D-csoport

Németország–Grúzia 2-1 (0-0)

Gibraltár–Skócia 0-6 (0-2)

Lengyelország–Írország 2-1 (2-1)

A végeredmény: 1. (továbbjutott) Németország 22 pont, 2. (továbbjutott) Lengyelország 21 pont, 3. Írország 18 pont, 4. Skócia 15 pont, 5. Grúzia 9 pont, 6. Gibraltár 0 pont

I-csoport

Örményország–Albánia 0-3 (0-2)

Szerbia–Portugália 1-2 (0-1)

A végeredmény: 1. (továbbjutott) Portugália 21 pont, 2. (továbbjutott) Albánia 14 pont, 3. Dánia 12 pont, 4. Szerbia 4 pont, 5. Örményország 2 pont (Szerbiától három pontot levontak)

F-csoport

Feröer-szigetek – Románia 0-3 (0-2)

Finnország – Észak-Írország 1-1 (0-1)

Görögország–Magyarország 4-3 (1-1)

A végeredmény: 1. (továbbjutott) Észak-Írország 21 pont, 2. (továbbjutott) Románia 20 pont, 3. Magyarország 16 pont, 4. Finnország 12 pont, 5. Feröer-szigetek 6 pont, 6. Görögország 6 pont

Olvasói sztorik