Nemzetközi foci

Veszélyben Rooney játéka

Az angolok csapatkapitánya bokasérüléssel bajlódik.

Bokasérülés miatt veszélybe került Wayne Rooney játéka az angol labdarúgó-válogatott Észtország és Litvánia elleni Európa-bajnoki selejtezőjén.

A Manchester United és a nemzeti együttes csapatkapitányának ki kellett hagynia a legutóbbi két edzést. Mivel nem biztos, hogy bevethető állapotban lesz a pénteki és a hétfői mérkőzéseken, Roy Hodgson szövetségi kapitány sajtóértesülések szerint már kijelölte az ideiglenes csapatkapitányt Gary Cahill személyében.

Az Arsenal játékosa, Theo Walcott reményét fejezte ki, hogy Rooney hiányában ő lehet a középcsatár. Hodgson többnyire a jobb szélen számít rá, de a 26 éves támadó a klubjában centerként is meggyőző teljesítményt nyújtott, és a válogatottban is ezen a poszton szeretne szerepelni.

Az E-csoportot nyolc forduló után százszázalékos teljesítménnyel vezető Anglia szeptember 5-én matematikailag is biztosította kijutását a jövő évi, franciaországi Európa-bajnokságra. A selejtezősorozat utolsó előtti fordulójában a londoni Wembleyben fogadja az észteket, az utolsó körben pedig Vilniusban lép pályára.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik